Не забравяйте това в грижата за косата!

Няколко трика, които ще накарат гривата ви да засияе.

Ася Иванова
Ася Иванова 30 април 2024

Фотография: Pexels.com

Ако досега не сте обърнали по-специално внимание в грижата за косата след зимните месеци, то е време да го направите. Още повече, че съвсем скоро гривата ни ще се "сблъска" с парещите лъчи на слънцето и трябва да е подготвена за това.

Затова ще се доверим на стилистите, които ни разкриват няколко тайни, благодарение на които ще успеете да съживите и накарате гривата си да засияе.

Не забравяйте ножицата

Не пропускайте да подстригвате косата. Вашият фризьор също ще ви напомни колко е важно за жизнения ѝ вид да го посещавате на всеки 6 до 8 седмици. Така ще избегнете изтъняване на косъма и съответно цъфтеж на връхчетата.

Сменете четката

Старите четки може да са изгубили някои от зъбчетата си, а други може да са счупени, без дори да сте забелязали. А това сериозно може да увреди косъма, причинявайки накъсване. Затова е важно редовно да подменяте четката си за коса. Изберете такава с естествени или гъвкави синтетични зъбчета.

красива коса

Термозащита

Често ни се случва да бързаме и просто да пропуснем този момент. Но за да защитите косата и да върнете жизнеността на вече пострадалата коса, задължително впръсквайте термозащитен продукт преди да използвате преса или сешоар. Те имат овлажняващи съставки, като глицерин, които образуват защитен филм около косъма и се справят с изсушаващия ефект на топлината.

Намалете температурата

В крайна сметка няма да се откажете от това да ползвате уреди с топлинна обработка, затова може да предприемете още една стъпка, за да защитите косата - намалете температурата и бъдете внимателни, когато навивате косата.

Сменете сешоара

Ако сте от дамите, за които сушенето на косата със сешоар е наложително, уверете се, че разполагате с качествен уред, който няма да изгори косата ви. Заменете стария сешоар с йонен и керамичен.

Дайте почивка на косата си

И косата ви има нужда от почивка, така че се възползвайте от мързеливите уикенди и я оставете да подиша. Не я третирайте по никакъв начин - никакви прически, никакви уреди, никакви продукти. Дори и един ден в седмицата без да ползвате преса или сешоар ще ѝ възвърне жизнеността.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA