Как да стегнем кожата след голямото отслабване

Няколко трика ще ви помогнат да постигнете перфектото тяло.

Ася Иванова
Ася Иванова 15 август 2023

Фотография: Pexels.com

Почти всяка жена е щастлива, когато успее да свали излишните килограми. Това обаче крие риска да се сдобиете с отпусната кожа и със сигурност ще искате да я "приберете" и стегнете.

Дори да сте достигнали до желаните килограми висящата, отпусната кожа може да ви носи усещане за тежест и пухкавост. Има си обаче и начини да се отървете от този проблем. Ето как:

ОТСЛАБВАЙТЕ БАВНО

Ако още сте в процес на отслабване, помислете си за проблема с отпуснатата кожа. С бързо отслабване рискувате да се сдобиете с неприятно висяща кожа, за която ще са ви нужни повече усилия за поправяне. Един от начините да избегнете подобен проблем е да отслабвате бавно и постепенно.

СТЯГАЩИ КРЕМОВЕ

Стягащите лосиони за тяло са един от най-популярните начини за справяне с отпускането на кожата след отслабване. Търсете си продукти с билкови съставки, алое вера и витамини A и E. Те подобряват колагена и еластина в кожата.

тяло

НАТУРАЛНИ ЕКСФОЛИАНТИ

Използването на натурални скрабове за тяло като морската сол помага за стягане на кожата, защото подобрява кръвообращението, което от своя страна е важно за здрава, еластична кожа. Използвайте натурален скраб поне три пъти седмично, за да се справите с отпусната кожа.

КОЛАГЕНОВ КРЕМ

За да предотвратите сериозно отпускане, е важно да поддържате кожата хидратирана и подхранена. Използвайте кремове с колаген, създадени специално за отпусната кожа. Имайте предвид, че колагеновите кремове няма да имат еднакъв ефект върху всеки, затова потърсете препоръки за конкретен.

масаж

МАСАЖИ

Стягащите лосиони няма да бъдат достатъчно ефикасни, ако не ги комбинирате с масажи. Масажът също помага за стимулиране на кръвните клетки.

СИЛОВИ ТРЕНИРОВКИ

Вероятно в тренировъчната си програма сте включили и упражнения с тежести, но ако не сте, направете го за да си помогнете в отслабването и предотвратяването на увисналата кожа. 

МНОГО ВОДА

Нещо, което не спираме да повтаряме. Здравата кожа е хидратираната кожа. Когато тялото е хидратирано, това влияе и на кожата.

диета

ВНИМАВАЙТЕ С ХРАНАТА

При готвене храната губи много от хранителните си свойства, витамини и минерали. За да избегнете това, яжте сурова храна. Зеленчуци, плодове и дори риба са най-полезни сурови. Добавянето на чисти протеини в менюто също ще ви помогне да запазите кожата стегната. С тяхна помощ се оформят мускулите, което ще ви направи да изглеждате по-тонизирани. Но чистите протеини съдържат и колаген, от който се нуждае кожата, за да остане еластична.

ИЗБЯГВАЙТЕ СУЛФАТИ И ТВЪРДИ САПУНИ

Сулфатите се използват в много душ гелове, сапуни и шампоани, защото са
добри и евтини измиващи средства. Но именно те са причина за изсушаване на кожата след миене, а както вече знаем естествената влажност на кожата е от съществено значение за здравето ѝ.

масло за тяло

ИЗПОЛЗВАЙТЕ МАСЛА

Рициновото масло е страхотно естествено средство за стягане на кожата. Може да го комбинирате с малко лимонов сок или лавандулово масло и да втриете в кожата. Това е един от най-ефикасните начини да стегнете кожата си. Използвайте по няколко супени лъжици вечер преди лягане и ще видите страхотни резултати. Бадемовото масло е страхотен овлажнител и ще ви помогне да се отървете от стриите и ще стегне кожата. Малко количество от него, втрито в проблемните зони ще омекоти и стегне кожата.

СТЯГАЩИ МАСКИ

Може и да звучи странно, но ако стягащите маски правят чудеса с лицето ви, защо не опитате да ги сложите на корема, например. Изисква се време обаче, за да подействат.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA