Разследват за измама инфлуенсърката Киара Ферани

Тя вече бе глобена с над 1 млн. евро заради некоретна реклама.

Ася Иванова
Ася Иванова 09 януари 2024

Фотография: Profimedia

Както знаем, в последните години инфлуенсърството се превърна в неофициална професия, която докарва доста сериозни пари на много момичета и момчета чрез постовете им в социалните мрежи. А Киара Ферани се наложи като една от най-известните модни инфлуенсърки, която в момента е следвана от над 29,5 млн. души. Тя обаче се забърка в доста сериозни проблеми. 

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ОКАЗВА СЕ, ЧЕ ИНФЛУЕНСЪРИТЕ ЛЪЖАТ ЗА ПРИСЪСТВИЕТО СИ НА COACHELLA

Киара Ферани

През декември стана ясно, че тя се е забъркала в измама. Беше обявено, че фирмите на Ферани ще бъдат глобени с над 1 млн. евро заради некоректна и подвеждаща реклама. Според властите трите компании извършили некоректна търговска дейност, рекламирайки пандоро "Розова Коледа" с марката Киара Ферани. Те подвели потребителите, които смятали, че купувайки, помагат за дарението за нова медицинска апаратура за деца, страдащи от остеосарком. Фирмите на Ферани прибрали парите, с които им се заплащал лиценза за марките на италианката и за реализирането на рекламата, но не дали нищо на болницата.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КЕЙТ МИДЪЛТЪН Е НАЙ-ПОПУЛЯРНИЯТ МОДЕН ИНФЛУЕНСЪР

Киара Ферани

Сега става ясно, че и съдът взема отношение по въпроса. Тя официално е разследвана за измама от магистратурата на Милано, съобщиха медиите на Апенините. Разследването започна в края на декември 2023 г. след оплаквания на Асоциацията на потребителите в 103 прокуратури в Италия. До вчера обаче Ферани и Балоко не бяха официално разследвани. Техните имена бяха вписано като разследвани за предполагаема измама на 8 януари.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA