Нова мода: бар без алкохол!

„Вече няма нищо свято!” – вероятно ще възкликнат някои от вас и вероятно ще са прави. Но преди да напълно да отречем този нов тренд в нощния живот, нека да се опитаме да видим положителните му страни (да, има такива). На първо място подобни заведения биха служили като перфектен декор за всякакъв тип професионални срещи, които не предполагат употреба на концентрат. Също така alcohol-free баровете са отлична дестинация за всички въздържатели, на които сигурно отдавна им е омръзнало да обясняват на всеки втори защо отказват да консумират алкохол. Водейки се от тези доводи Сам Тонис и Реджина Делия откриват официално своят Gateaway бар в Бруклин, Ню Йорк през април тази година. Идеята идва на Сам преди известно време, когато той и брат му (който не пие) се натъкват на задънена улица, докато се опитват да намерят място, на което да се забавляват заедно.

Менюто на Gateaway предлага много екзотични коктейли на цената от 13 $, които съдържат съставки като сироп от тютюн и червена боровинка. Всички питиета имат съдържание на концентрат 0%, изискването определен продукт да има статус на безалкохолен варира в различните страни - в Щатите такъв етикет може носят и питиета с 0.5 % съдържание на алкохол. Освен че спасява клиентите си от сигурен махмурлук, политиката на бара стриктно забранява и употребата на лаптопи. Gateaway е част от нарастваща тенденция от модерни заведения, които поставят нова дефиниция на идеята за добро прекарване в петъчната вечер. Redemption в Лондон вече има три локации, а през януари в Дъблин отвори врати първият alcohol-free пъб, който, съвсем подходящо, носи името The Virgin Mary.  

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA