С дъх на Италия: нежен крем с кафе, приготвен за минути

Мек, кадифен, кремообразен десерт, идеален за летните жеги, за гости, които са ни изненадали или за събуждане на любимия човек и закуска в леглото, като комплимент към чашата горещо кафе.

Приготвянето му не изисква никакви особени умения, нито кой знае какви продукти, но затова пък резултатът ще задоволи и най-капризния вкус. Опитайте!

Продукти: 1 чаша кафе еспресо, 2 чаени лъжички захар, 300 мл. течна сметана, 2 супени лъжици течен шоколад Нутела или друг, какао на прах за поръсване.

Приготвя се кафето и се подслажда с 2 ч.л. захар. Сметаната се разбива до твърди връхчета, като към нея постепенно, по време на разбиването, се добавя течният шоколад. След това към сместа се прибавя кафето и се разбърква още малко с миксера. Кремът се насипва в чаши с помощта на шприц или с лъжица, като чашите могат да бъдат „подсладени” отвътре с малко течен шоколад, както е показано във видеото. Отгоре се поръсва с какао и десертът се прибира в хладилника.

Да ви е сладко!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA