Даяна Рос е звездата в последната кампания на Saint Laurent

79-годишната поп икона продължава да изглежда изумително.

Ася Иванова
Ася Иванова 09 януари 2024

Фотография: Profimedia

Даяна Рос винаги се е славела със своята непредсказуемост. По време на дългата си кариера тя винаги е държала феновете нащрек, било то чрез издаване на изненадващ албум или непланирана поява в седмицата на модата. Този път попиконата изненада всички, след като стана ясно, че именно тя е новата звезда на Saint Laurent.

Именно творческият директор на модния гигант обяви страхотната новина, че Рос е лицето на кампанията им за пролет/лято 2024. И докато този ход със сигурност беше неочакван, не е изненада, че поп иконата изглежда повече от удивително на фотосесията за бранда.

Вакарело сподели новината в социалната мрежа Instagram, като остави черно-бялата снимка на Рос да говори сама за себе си и лаконично допълни, че става въпрос за предстоящата им кампания. По-малко от десет минути след като той съобщи новината, някои от най-големите имена се включиха с коментари под кадъра. Наоми Кембъл, която също е лице на кампанията на Saint Laurent, сподели вълнението си, казвайки, че Рос е "Кралицата Шеф". Марк Джейкъбс и Жасмин Тукс пък допълниха нейната възхита с множество ентусиазирани емотикони.

Въпреки че тази кампания бележи първото официално сътрудничество между 79-годишната Рос и френското ателие, тя има дълга история с лейбъла, датираща още от 70-те години на миналия век. Когато напуска The Supremes, за да даде тласък на соловата си кариера около 1972 г., певицата позира за различни корици на списания, облечена в бляскави тоалети именно на Saint Laurent. Тя успява бързо да се наложи като модна муза извън музикалната си кариера. Няколко години по-късно тя демонстрира и близкото си приятество със самия основател на модната къща Ив Сен Лоран. На кампания за набиране на средства за УНИЦЕФ през 1980 г. тя е забелязана да носи негов тоалет, докато двамата танцуват и се забавляват заедно.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA