Махнете тъмните кръгове под очите

С козметика или с домашни рецепти, имаме отговор как да се освободите от тъмните кръгове

Люба Вангелова
Люба Вангелова 12 януари 2020

Околоочен крио крем против тъмни кръгове и подпухване с хиалуронова киселина и витамин В3 Beaute Du Regard на Galenic с формула, която се активира от охлаждане и масаж.

Околоочен лифтинг серум, който може да се нанася и върху клепача The Lifting Eye Serum на La Mer

Околоочен крем с екстракт от коралова трева и с витамин С Lightful C Plus CoralGrass на M.A.C.

Ревитализиращ околоочен гел за всеки тип кожа с 97% съставки с естествен произход на Jowae

Антиейдж крем за околоочната зона, включително и на клепачите Benefiance Wrinkle Smoothing Eye Cream на Shiseido

Де да можеше 8-часовият сън и 8 чаши вода на ден да са достатъчни за красотата ни! Уви, рано или късно тъмните кръгове под очите ни се настаняват там трайно, а задачата да ги заличим се оказва нелека и постоянно провокира въображението ни. Имаме няколко решения на този проблем, които обаче работят при едно условие: постоянство.

Краставица

Известна е с нейните изсветляващи и стягащи свойства, но краставицата има и успокояващ ефект за кожата. Освен това освежава организма отвън и отвътре.

Какво да правите: нарежете я на тънки кръгчета, оставете ги в хладилника за няколко часа, след което ги поставете върху очите си за около 10 минути. След което измийте очите си с вода и НЕ яжте резенчетата, а ги изхвърлете.

Картофи

Този зеленчук също се слави с успокояващите си свойства, затова отлично се справя с тъмните кръгове под очите.

Какво да правите: нарежете картофите на кръгове и ги поставете върху проблемните области. Махнете ги след 10 минути.

Доматен или лимонов сок

Полезните микроелементи в доматите и витамин С в лимона също действат отлично за изсветляване на кожата. Тези два зеленчука може да се използвае в дует или поотделно.

Какво да правите: смесете една чаена лъжичка доматен сок и половин чаена лъжичка лимонов сок. Потопете в тази смес два памучни тампона и ги оставете за 10 минути, след което измийте очите си.

Кокосово масло

То помага за изглаждане на текстурата на кожата и предотвратява появата на бръчици и фини линии.

Какво да правите: нанесете под очите няколко капки масло и с масажни движения втрийте в кожата.

Пакетчета зелен чай

Кофеинът и антиоксидантите в състава на зеления чай помагат за изсветляване на тъмните кръгове, за намаляване на отоците под очите и извеждане на течностите от кожата.

Какво да правите: намокрете пакетчета чай с вода, оставете ги в хладилника за около 30 минути. След това ги поставете върху очите си за около 10-15 минути. Измийте кожата след като ги махнете.

И все пак комбинираната грижа (домашна и с козметика) за кожата около очите и постоянството е това, което ще ви изведе към завидни резултати. Затова задължително след всяка от тези процедури нанесете околоочен крем с насочено действие към специфичните ви нужди. В галерията ви очакват най-новите козметични предложения.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA