Елизабет Хърли разкри тайната на перфектната си визия

Актрисата вече е на 59 г., но по нищо не отстъпва на младите момичета.

Ася Иванова 14 юни 2024

Фотография: Profimedia/Instagram

Елизабет Хърли може и да трупа години, но това по никакъв начин не се отразява на перфектната й визия. Макар и вече на 59 години, актрисата изглежда просто зашеметяващо. Разбира се, всяка перфектна визия се дължи на стриктен режим на хранене и много спорт. Или не съвсем! Хърли сподели, че дължи хубавата си визия на съвсем простички правила.

Пред The ​​Sydney Morning Herald тя споделя, че най-вече избягва да яде преработени храни. "Не се придържам към модните диети. Вкусовете ми са доста прости – не пия странни зелени сокове или нещо подобно. Винаги съм внимавала какво ям, от цяла вечност. Никога не съм искала да ям преработена храна. Още в тийнейджърските си години винаги съм гледала етикетите на храните", категорична е актрисата.

Наскоро тя зачерква от менюто си всякакви предварително пакетирани сандвичи. "Изрязах всичко това преди повече от година. Просто ям това, което бих казала, че е много нормално, което може да бъде печено пиле, картофено пюре и няколко различни зеленчуци. Определено не е нещо ново или странно", казва още Хърли разкрива един трик: "Яжте храната си по-рано през деня, така че да имате повече време да я смилате и тялото ви да може да си почине по време на периода на сън."

Разбира се, движението е в основата на всичко. "Оставям време за упражнения и ям питателна храна", отбелязва Хърли и споделя, че фитнесът не е нейното нещо. Тя предпочита да се разхожда, да прави пилатес или да ходи на йога. "Не ходя на фитнес, но съм много активна. Всъщност не седя много неподвижна. Занимавам се много и с градинарство – това включва доста навеждане, бране на неща!"

Всичко това Хърли съчетава с масажите. Тя залага на т.нар. масажна терапия Watsu. "Това е едно от най-добрите разтягания, които някога съм имала," категорична е актрисата. Watsu е пасивна хидротерапия, която комбинира елементи от разтягане и се извършва във вода.

X