Пухкав ябълков кейк с орехи в тиган

Вече имате продуктите си в хладилника, ще ви трябват само 10 минути за приготвяне.

Димитър Андонов 14 ноември 2021

Посрещнете по-модерния и бърз вариант на ябълковия щрудел. Убедени сме, че ще ви хареса.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

3 ябълки  50 мл мляко  3 белтъка  1 лимон  5 с.л. захар  3 с.л. брашно  1 ч.л. сода за хляб  1 ч.ч. орехи  пудра захар  малка чаша лимончело

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Обелете ябълките и ги нарежете на тънки филийки.

2. Подправете с 2 супени лъжици захар и малко лимончело, след това изстикайте и сока на един лимон.

3. Смесете брашното, бакпулвера, млякото, орехите и 2 супени лъжици захар. Добавете към ябълките.

4. Разбийте белтъците и прибавете към останалата смес.

5. Изсипете в предварително загрят тиган и гответе като омлет. Сервирайте с пудра захар или течен шоколад.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X