
Посрещнете по-модерния и бърз вариант на ябълковия щрудел. Убедени сме, че ще ви хареса.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
• 3 ябълки • 50 мл мляко • 3 белтъка • 1 лимон • 5 с.л. захар • 3 с.л. брашно • 1 ч.л. сода за хляб • 1 ч.ч. орехи • пудра захар • малка чаша лимончело
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Обелете ябълките и ги нарежете на тънки филийки.
2. Подправете с 2 супени лъжици захар и малко лимончело, след това изстикайте и сока на един лимон.
3. Смесете брашното, бакпулвера, млякото, орехите и 2 супени лъжици захар. Добавете към ябълките.
4. Разбийте белтъците и прибавете към останалата смес.
5. Изсипете в предварително загрят тиган и гответе като омлет. Сервирайте с пудра захар или течен шоколад.
