Менюто за афтърпартито на наградите "Грами" е впечатляващо

Главният готвач Джейсън Фулилав го описва като "свежо, модерно, екзотично".

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 03 февруари 2023

Оказва се, че най-вълнуващата музикална вечер от годината, а именно връчването на наградите "Грами", е и вкусна.

На 65-ата ежегодна церемония тази неделя, над 5000 гости ще се насладят на първокласна вечеря по време на официалното афтърпарти, наречено "Grammy Celebration".

Главният готвач Джейсън Фулилав е подготвил "свежо, модерно и екзотично" меню, което да отговаря на темата на събитието - "Полет".

Фулилав има над 20 години опит в хранително-вкусовата промишленост и въпреки че е бил готвач на афтърпартито през 2017 г., сега за първи път прави изцяло авторско меню за събитие със звезди.

"Развълнуван съм да представя изключително ароматно меню, което наистина ме представя като готвач пред толкова голяма група хора - на този невероятен празник на музиката, съществуващ от повече от 60 години", споделя самият той.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: РОСАЛИЯ ЖИВЕЕ НАЙ-ХУБАВАТА ГОДИНА ОТ ЖИВОТА СИ

Менюто съдържа вкусове от Хавана, Куба, Халиско, Мексико, Ямайка, Маями и други дестинации.

"Наистина исках да покажа храни от различни музикални култури и храни от местата, на които съм пътувал и в които съм се влюбил."

Акцентите в менюто включват оризова салата от акее и живовляк, кокосови оризовки, ямайски банички с говеждо и мини ганаш торти с шоколадова джандуя.

Събитието ще се проведе в конгресния център на Лос Анджелис и ще включва разнообразие от предложения - морски дарове, ястия без глутен и вегетариански и вегански варианти. Иначе казано, гостите ще имат пред себе си 48 заведения за хранене и 48 бара.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: MANESKIN С ДВЕ НОМИНАЦИИ ЗА "ГРАМИ"

"Трудно е да избера любимото си. Наистина съм развълнуван от кокосовото севиче от бяла риба кокода. Това е моят прочит на традиционното фиджийско севиче, което имах удоволствието да ям на остров Токорики във Фиджи през 2019-а", казва той. "Това е свежа, ярка и вкусна версия на севиче, което не мисля, че повечето хора са опитвали."

"Бих искал да ви накарам да запомните моята храна и това, че сте я опитвали", допълва той. "Склонен съм да готвя с много топлина, подправки и цитрусови плодове. Също така, съм доста добър в презентациите."

Останалата храна от вечерта ще се изпрати към нуждаещите се в различните общности.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA