Кевин Костнър даде ултиматум на жена си

Актьорът поиска съдът да принуди Кристин да напусне дома му.

Ася Иванова 05 юли 2023

Фотография: Profimedia

Разводът между Кевин Костнър и бившата му съпруга Кристин Баумгартнер става се по-драматичен. След като дизайнерката отказа да се изнесе от дома им, както гласи една от клаузите в предбрачния договор, той й постави ултиматум.

Холивудската звезда е внесъл молба в съда да бъде наложено на Кристин да напусне имението в Калифорния не по-късно от 13 юли. В съдебните документи, подадени в края на юни, Костнър твърди, че бившата му жена използва безпочвени аргументи и обвинения, за да може да се задържи в дома му още време. По договор обаче, тя трябва да си събере багажа ида си тръгне до 30 дни след подаването на молбата за развод, които изтекоха отдавна. Именито е лично на Кевин Костнър. Той го е закупил години преди брака си, през 1988 г., което го прави единствено негова лична собственост.

От своя страна Баумгартнер казва, че не е отказала да напусне дома и дори внесе жалба в съда, в която обвинява Кевин в лъжесвидетелство. Тя заявява, че ще си тръгне до 31 август, ако двамата постигнат споразумение относно детската издръжка. Както вече писахме, Кристин поиска четвърт милион долара на месец

От 2 май, когато дизайнерката подаде молба за развод, адвокатите на двамата вадят всякакви документи в съда в спор предимно по финансови въпроси. Това донякъде е странно, тъй като двойката уж е уредила всички въпроси още в предбрачния си договор, условията, по който Костнър вече е изпълнил изцяло. "Предложих й услугите на всичките ми хора, които се грижат за дома ми, за да може да се премести спокойно. Предложих й да й платя допълнителните 200 000 долара, които й дължа по закон, в кеш, за да може да направи първоначална вноска за закупуване на имот. Казах й, че ще продължа да плащам 100% за разходите на децата, след като подаде молба за развод, както и правя до този момент", казва днес актьорът.

"Тя може да си позволи да се премести. Вече има повече от милион долара на разположение, за да си намери подходящ дом. Множество къщи с 4 спални и 4 бани са достъпни, намират се в близост до имението на Кевин. Той дори многократно й предложи да й помогне с търсенето", казват адвокатите на Костнър.

X