Анджелина Джоли спечели първата си награда "Тони"

Нейният мюзикъл "The Outsiders" бе отличен с четири награди.

Ася Иванова 17 юни 2024

Фотография: Profimedia

Анджелина Джоли спечели наградата за най-добър мюзикъл на наградите "Тони" за 2024 г., които се проведоха "Дейвид Х. Кох" в Център Линкълн за сценични изкуства в Ню Йорк миналата вечер.

"The Outsiders" е адаптация на класическия едноименен роман за юноши на С. Е. Хинтън за враждата между улични банди през 60-те години в Оклахома. Това е първата награда "Тони" за актрисата, която се изявява като продуцент на мюзикъл "The Outsiders". Джоли излезе на сцената, придружена от дъщеря си Вивиен, която е асистент на бродуейската продукция, както и всички останали от екипа. 

"Stereophonic" (пиеса по мотиви от живота и кариерата на членовете на групата "Флитууд Мак"), пък бе най-награждаваното шоу с пет победи, включително за най-добра игра, докато The Outsiders и Merrily We Roll Along водеха мюзикълите с по четири победи.

Звездата от сериала "Наследници" Джеръми Стронг получи първата си театрална награда "Тони" за водеща главна мъжка роля за играта си в пиесата "An Enemy of the People". 

Специални гости на шоуто по връчването на наградите бяха Джей-Зи и Хилари Kлинтън. Клинтън е част от продуцентския екип на мюзикъла "Suffs". 

Малия Джой-Муун бе наградена за най-добра актриса за ролята й в Hell’s Kitchen. Даная Таймър - част от екипа на The Outsiders, стана първата жена, спечелила "Тони" за режисура на мюзикъл. Шаная Тауб е едва втората жена в историята на "Бродуей", написала, композирала и участвала в мюзикъл. Нейният мюзикъл "Suffs" спечели наградата за най-добър текст. 

Актьорът Даниъл Радклиф пък бе отличен за играта си в "Merrily We Roll Along".

Киша Луис, която играе ролята на учителка по пиано в "Hell’s Kitchen", също получи първата си награда "Тони" след 40 години на сцената за второстепенна роля в мюзикъла. 

X