Селин Дион с първа поява на червения килим

Певицата присъства на премиерата на документалния филм I Am: Celine Dion.

Ася Иванова 18 юни 2024

Фотография: Profimedia

Селин Дион се завърна на червения килим на премиерата на документалния филм I Am: Celine Dion, която бе миналата вечер в Alice Tully Hall в Ню Йорк. Тя бе придружена от сина си Рене-Чарлз Анжелил, както и от режисьорът Ирен Тейлър Бродски и изпълнителният директор на Amazon Studios Дженифър Салке.

Освен изненадващата поява на Селин на сцената на наградите "Грами" по-рано тази година, където тя пропусна червения килим, това е първата й голяма публична поява от началото на 2020 г.

Новият документален филм, посветен на легендарната певица, ни дава суров и честен поглед на борбата й с болест, която коренно промени живота й. Служейки като любовно писмо до нейните фенове, този вдъхновяващ документален филм подчертава факта, че музиката винаги е ръководила живота й, като същевременно демонстрира устойчивостта на човешкия дух. Лентата I Am: Celine Dion ще бъде пусната на 25 юни по Prime Video на 25 юни. 

Междувременно, Дион даде телевизионно интервю, в което разкрива през какви тежки години е преминала. Тя от години се бори с рядко неврологично заболяване, известно като Синдром на скования човек (Stiff person syndrome, SPS). Болестта причинява силни болки, затруднено движение и спазми. Засега не е открито лечение, а певицата успява да се държи, благодарение на прекомерна употреба на много опасни лекарства. 

"Отмених много концерти, самозалъгвах се, започнах да приемам лекарства. Може би ще опитам противовъзпалително, спазмолитично или нещо друго", разказва певицата. "В началото това помагаше. Но много бързо се наложи дозите да се увеличат. А когато достигнеш опасно ниво на лекарствата и те вече не действат, имаш два избора - да продължиш или да спреш да дишаш и всичко да приключи", казва още Дион.

X