Шанън Дохърти загуби битката с рака

Актрисата се бори с тежкото заболяване близо десетилетие.

Ася Иванова 14 юли 2024

Фотография: Profimedia

Актрисата Шанън Дохърти почина на 53-ггодишна възраст.

Звездата от сериала "Бевърли Хилс 90210" водеше тежка битка с рака, която в крайна сметка загуби. Актрисата разкри за своята лична борба през 2015 година, когато за първи път е диагностицирана с рак на гърдата. 

"Веднъж не можех да си вдигна главата, не можех дори да смуча бучка лед, с мен се беше свършило. Кърт плачеше и казваше "Моля те не ме оставяй". Гледах го и си мислех "Не мога да му причиня това". Затова събрах всичкото, което можех  и продължих да се боря", разкри тогава Шанън за преживяването си.

Тя влиза в ремисия през 2017 година. Три години по-късно заболяването се завръща с пълна сила, но много по-агресивно. Тогава Дохърти призна, че този път се бори с рак в четвърти (последен) стадий. Миналия ноември тя сподели, че болестта вече се е разпространила в костите ѝ и е въпрос на време да се случи най-лошото.

"На 5 януари скенерът показа метастази в мозъка ми", каза Дохърти, участвала заедно с Остин Грийн в сериала "Бевърли Хилс, 90210". "Страхът ми е очевиден. Страдам от изключителна клаустрофобия и в живота ми се случиха много неща", сподели още актрисата. Дохърти беше категорична, че не се предава.  

X