Група "Молец" с платинен албум

Бандата получи сертификат и специален плакет за постигнатия успех.

Ася Иванова
Ася Иванова 06 август 2024

Група "Молец" продължава да жъне страхотни успехи и да си пробива път към сърцата на феновете, намествайки се трайно като една от най-любимите банди у нас.

Затова и не е учудващо, че "Албум" на "Молец" достигна платинен статус по продажби. Групата получи сертификат и специален плакет за постигнатия успех от Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП), член на IFPI (The International Federation of the Phonographic Industry). 

"Много е радващо когато първият албум на една съвсем млада група постига платинен статус, и то изключително скоро след  неговия рилийз. Това е доказателство не само за талант и упорита работа, но и за дълбоката връзка, която Крис и Юли от "Молец" са създали със своите фенове. И феновете, и ние от музикалната индустрия очакваме успехът на първия албум да бъде само началото на една дълга и вдъхновяваща музикална кариера. Пожелаваме успех на "Молец", нека посоката да е само напред и нагоре!", сподели Петя Точарова, изпълнителен директор на БАМП.

Отличието идва като естествено продължение на постиженията, които групата успя да реализира в последните няколко години, a именно – дебютен албум, който успя да постигне ниво за златен статус само 3 дни след пускането му в продажба; награда за БГ Албум на Годишните музикални награди на БГ Радио 2024, както и турне "Албум 2023", което беше преживяно от 25 000 човека.

Група Молец -  турне

"Албумът е доста по-трудно смилаем формат от Сингъла. В обществото, в което живеем, хората са свикнали на бързите тръпки. Албумът е с по-дълъг фитил и гори бавно. И е трудно да убедиш хората да инвестират времето си в него. Ти не разказваш виц или кратък разказ, а им даваш един роман - 10 песни, които си говорят и оплитат нишките си в една концепция", казва от своя страна Юли.

"Девет месеца го носихме в утробите на главите си и когато го завършихме, наистина беше като едно новородено, което пускаш в света и то започва своя собствен живот. Наистина не е имало по-трудно нещо, което сме правили в творчеството си преди това. И вярвам, че е една добра капсула на времето. Представям си как си го пускам след 10 години и ме връща в това лято господне 2023 и всичките неща, които се случиха", добавя Крис.

Песните от дебютния албум, както и най-новите тракове, част от EP-то, озаглавено "Вчера", предстоят да бъдат изпълнени в предстоящото турне на групата. Първият концерт е след броени дни. Момчетата ще забият на сцената на Античния театър в Пловдив на 15 август. Следват 17 август в "Летен театър" Велико Търново, 13 септември в "Летен театър" Варна и финалът ще е с грандиозния концерт на 21 ноември в "Арена София" (бившата зала "Арена Армеец").

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA