"Молец" стартираха турнето си с разпродадени концерти

Следващата среща с феновете е във Варна на 13.09 и е на 80% продадена. Финалът предстои в София на 21.11

Ася Иванова
Ася Иванова 20 август 2024

Фотография: Филип Шопов

Стартът на турнето на група "Молец" е повече от успешен. Първите два концерта на бандата бяха напълно разпродадени, а за следващия концерт в морската столица, предвиден на 13 септември в "Летен Театър", остават ограничен брой билети. Последната спирка от турнето е "Арена София" на 21 ноември, където ще се състои най-мащабният концерт на групата до момента.

Хиляди души и безброй емоции се сляха в едно, по време на изминалите два концерта, които дадоха старт на ТУРНЕ 2024. С изцяло нова режисура, декори, танцово и визуално шоу "Молец" представи най-новия си спектакъл. Разделена на три части "Вчера", "Днес" и "Утре", Крис и Юли разказаха история, която докосна и развълнува публиката. Пловдив и Велико Търново пяха в един глас "Ти ли си", "Прощално", "7 дни", "Бисер", "Бял лист", "Никъде" с Роби, "Вечери" с Ernesto Venezuela и парчета от последното EP, озаглавено "Вчера". За първи път на сцена прозвучаха и три нови песни, които предстои да бъдат издадени съвсем скоро.

Група Молец - фото Филип Шопов

Концертите подариха незабравими спомени, както за публиката, така и за всички изпълнители на сцената. Едни от тях бяха "TRIGAIDA" – подгряващата група, която преплита българския фолклор със съвременната електронна музика. Тримата утвърдени музиканти на българската сцена, а именно Ася Пинчева (Оратница, Cosmic Voices from Bulgaria), Иван Шопов (известен също като Balkansky, Cooh) и Георги Маринов - Хорхе (Оратница, Каба Гайди) дават нов живот на фолклорните мотиви и традиционни песни чрез влияния от популярните електронни жанрове като drum and bass, dubstep и trip hop. Проектът "TRIGAIDA", в пълния му състав, ще можем да чуем отново по време на финалa на турнето в "Арена София".

Преди това обаче предстои вълнуваща среща с публиката във Варна на 13 септември, като билетите са на 80 % разпродадени. Пропуски, могат да бъдат закупени в мрежата на bilet.bg и Eventim.bg, както и във всички бензиностанции OMV в страната.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA