Вече е факт! Джей Ло подаде молба за развод

Това се случи навръх втората годишнина от сватбата им.

Ася Иванова
Ася Иванова 21 август 2024

Фотография: Profimedia

След месеци на слухове за раздяла, Джей Ло официално подаде молба за развод. Тя го е направила лично, без помощта на адвокат. 

Но по-интересна е датата, на която е избрала да го стори. Лопес подава документите във върховния съд на Лос Анджелис на 20 август, когато се навършват две години от сватбата й с Бен Афлек в Джорджия.

В документите певицата посочва като дата на тяхната раздяла 26 април 2024 г., малко преди да се състои Met Gala, на която тя бе съпредседател. Именно тогава плъзнаха и слуховете за евентуална раздяла между нея и Бен, тъй като той отсъстваше от червения килим. 

дженифър лопес бен афлек

Според запознати с документите, двойката не е имала предбрачен договор. Това значи, че всичките им доходи по време на 2-годишния им брак се делят на половина. Лопес, която има богатство от 400 милиона долара, е направила четири филма в последните години, както и пусна своята коктейлна линия Delola през 2023 г. Тя трябваше да тръгне и на световно турне това лято, но го отмени седмици преди началото, за да може да се "фокусира" върху семейството.

Носителят на "Оскар" Бен Афлек, чиято нетна стойност е 150 милиона долара, участва във филмите Air (2023) и Hypnotic (2023). Той също така наскоро завърши продукцията на продължението на The Accountant от 2016 г.

Дженифър Лопес и Бен Афлек

За да усложнят още повече нещата, Дженифър и Бен работиха по предстоящия филм Unstoppable. Докато Афлек продуцира проекта заедно с Мат Деймън, Лопес е сред звездите във филма.

Според бракоразводните документи, Лопес се е отказала от съпружеска издръжка и би искала същото и от Бен. Не е ясно обаче дали той ще се съгласи. Близки до двойката споделят, че в последните месеци двамата са водели сериозни спорове, свързани именно с пари. Понякога Дженифър и Бен са спирали да си говорят със седмици. В крайна сметка Бен решава да продължи напред и го показва много явно - той си купува ново жилище, само за него. И това се случва навръх рождения ден на певицата, който той демонстративно пропуска. 

Бен Афлек и Дженифър Лопес

Близък до Лопес наскоро разкри пред Us Weekly, че решението на Афлек да си купи нов дом бележи "закриването на връзката". Приближени до певицата пък разкриват, че с това той е "забил нож в сърцето" на Дженифър, която все още търси нов дом в Ел Ей. Това е и причината Дженифър най-накрая да подаде документите за развода, за които стана ясно по-рано миналия месец.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA