Вече е факт! Джей Ло подаде молба за развод

Това се случи навръх втората годишнина от сватбата им.

Ася Иванова 21 август 2024

Фотография: Profimedia

След месеци на слухове за раздяла, Джей Ло официално подаде молба за развод. Тя го е направила лично, без помощта на адвокат. 

Но по-интересна е датата, на която е избрала да го стори. Лопес подава документите във върховния съд на Лос Анджелис на 20 август, когато се навършват две години от сватбата й с Бен Афлек в Джорджия.

В документите певицата посочва като дата на тяхната раздяла 26 април 2024 г., малко преди да се състои Met Gala, на която тя бе съпредседател. Именно тогава плъзнаха и слуховете за евентуална раздяла между нея и Бен, тъй като той отсъстваше от червения килим. 

Според запознати с документите, двойката не е имала предбрачен договор. Това значи, че всичките им доходи по време на 2-годишния им брак се делят на половина. Лопес, която има богатство от 400 милиона долара, е направила четири филма в последните години, както и пусна своята коктейлна линия Delola през 2023 г. Тя трябваше да тръгне и на световно турне това лято, но го отмени седмици преди началото, за да може да се "фокусира" върху семейството.

Носителят на "Оскар" Бен Афлек, чиято нетна стойност е 150 милиона долара, участва във филмите Air (2023) и Hypnotic (2023). Той също така наскоро завърши продукцията на продължението на The Accountant от 2016 г.

За да усложнят още повече нещата, Дженифър и Бен работиха по предстоящия филм Unstoppable. Докато Афлек продуцира проекта заедно с Мат Деймън, Лопес е сред звездите във филма.

Според бракоразводните документи, Лопес се е отказала от съпружеска издръжка и би искала същото и от Бен. Не е ясно обаче дали той ще се съгласи. Близки до двойката споделят, че в последните месеци двамата са водели сериозни спорове, свързани именно с пари. Понякога Дженифър и Бен са спирали да си говорят със седмици. В крайна сметка Бен решава да продължи напред и го показва много явно - той си купува ново жилище, само за него. И това се случва навръх рождения ден на певицата, който той демонстративно пропуска. 

Близък до Лопес наскоро разкри пред Us Weekly, че решението на Афлек да си купи нов дом бележи "закриването на връзката". Приближени до певицата пък разкриват, че с това той е "забил нож в сърцето" на Дженифър, която все още търси нов дом в Ел Ей. Това е и причината Дженифър най-накрая да подаде документите за развода, за които стана ясно по-рано миналия месец.

X