Селена Гомес стана милиардер

Състоянието на певицата и актриса се равнява на 1,3 милиарда долара.

Ася Иванова 09 септември 2024

Фотография: Profimedia

Едва на 32 години Селена Гомес влезе в клуба на милиардерите.

Според списание "Блумбърг", което прави детайлно подреждане на най-богатите хора в света, състоянието на американската актриса и певица вече се равнява на 1,3 милиарда долара. А това я прави един от най-младите милиардери в САЩ, които не са наследили парите си.

Актрисата, която в момента отново е на малкия екран с четвъртия сезон на сериала Only Murders in the Building, е изкарала част от тези пари както пред камера, така и като певица, а също и от партньорства с различни брандове. Интересното е, че не изявите й на сцената са източник на огромното й състояние.

Основното перо в дейността й, довело до милиарда, обаче е нейния козметичен бранд Rare Beauty, който тя създаде преди 5 години. Той веднага бе припознат от тийнейджъри и инфлуенсъри и набързо набра скорост, благодарение на което тя премина границата от мултимилионер към милиардер.

Оценката, която правят от "Блумбърг", включва не само нейния дял в козметичния бранд, но и приходите й от кино, телевизия, музика, имоти и рекламни партньорства, които най-често се отразяват в профила й в Instagram пред нейните 424 милиона последователи.

Всъщност тя е третият най-следван човек в социалната мрежа след футболистите Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

X