Кейт Мидълтън обяви, че е приключила с химиотерапията

От Кралския двор споделиха 3-минутно видео, в което принцесата на Уелс грее до семейството си.

Ася Иванова
Ася Иванова 10 септември 2024

Фотография: Profimedia

Кейт Мидълтън публикува видео в Instagram в което споделя, че вече е приключила курса на лечение с химиотерапия.

"С наближаването на края на лятото не мога да ви опиша какво облекчение е, че най-накрая приключих лечението си с химиотерапия", каза принцеса Катрин във видеообръщение, заснето като филм. Тя допълва, че "животът, какъвто го познавате, може да се промени за миг".

Принцесата на Уелс допълни, че ще има и няколко публични ангажимента по-късно тази година, макар че пътят ѝ към пълното възстановяване все още е много дълъг. "Сега се съсредоточавам върху това да правя всичко възможно, за да остана свободна от рака. Въпреки че приключих с химиотерапията, пътят ми към оздравяването и пълното възстановяване е дълъг и трябва да продължа да се боря всеки следващ ден", добави тя.

Кейт Мидълтън и принц Уилям с децата


Във видеоклип, заснет миналия месец в Норфолк, тя описва изпитанията, които е преживяла след хоспитализирането си през януари. "Последните 9 месеца бяха изключително тежки за нас като семейство. Животът, какъвто го познавате, може да се промени в един миг и ние трябваше да намерим начин да се ориентираме в бурните води и неизвестния път", добави Катрин.

За здравословните проблеми на Мидълтън стана ясно през януари, когато бе хоспитализирана за коремна операция. По-късно тя обяви, че са й открили рак и се налага да преустанови публичните си ангажименти и да се съсредоточи върху лечението си. Така и не стана ясно какъв с точно рак се налага да се бори принцесата.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA