MONA представя новото си Аз с песента "Жива"

Парчето е своеобразна изповед към нейната майка.

Ася Иванова 10 октомври 2024

Новата песен на MONA "Жива" рзкрива една по-нежна и уязвима страна на певицата. То още е изповед към нейната майка. 

"Смело мога да кажа, че "Жива" е музикален разказ за живота ми. Чувствам всяка една дума от текста в нея", споделя MONA. "Тази песен е за любовта към семейството и корените, защото семейството е сила, а традициите – ценност. Живея в мой си свят и ако мога да покажа частица от него, то "Жива” е първа крачка към това. В новата ми песен съм изпяла неща, които не съм казвала дори на себе си. Поне не и на глас," казва още изпълнителката.

Тя следва мотото "Промяната е признак на живот", а истинската промяна за нея започва преди няколко месеца. Събитието, което преобръща представите ѝ за начина, по който трябва да твори и да върви по собствения си път, е тазгодишното издание на "Евровизия". Певицата успява да гледа музикалното шоу на живо в Малмьо, Швеция и досегът с всички артисти, участващи в конкурса, я кара да осъзнае, че трябва да следва изцяло собствените си инстинкти за музиката, която прави.

"Винаги съм си мислила, че има точна формула за успех. Че има ясни стъпки, които трябва да следвам. Преди пет месеца почувствах, че това не е така. Усетих, че искам да спукам балона, който съм създала в съзнанието си през годините. Балон, пълен с мисли за съобразяване, удовлетворяване на нечии музикални претенции и създаване на идеализирани образи. Всички тези мисли поставят граница на творчеството и просто си казах, че ще изляза извън рамката", откровена е MONA. Малко след завръщането си от Швеция, певицата сяда на пианото и просто излива всички емоции чрез музиката и думите, които идват точно на мястото си.

След това за доразвиването на песента "Жива" MONA решава да работи с музикалния артист Роби Николов, който също ѝ помага да извади на показ своята автентичност. За видеоклипа се доверява изцяло на режисьора Виктория Караколева и в продължение на два месеца двете всеки ден обсъждат как точно да създадат всеки детайл по неговото реализиране. Отговорен оператор на клипа е Дамян Димитров, а зад стайлинга стоят артистите The Trackers.

X