Лиъм Пейн бе открит мъртъв в Буенос Айрес

Певецът е починал след падане от третия етаж.

Ася Иванова 17 октомври 2024

Фотография: Profimedia

Преди години всички бяхме луди по момчетата от One Direction и новината за тяхната раздяла разби сърцата ни. Те обаче продължиха със самостоятелни кариери и успяха да останат в полезрението на всички. Затова и днес новината за смъртта на Лиъм Пейн ни накара да потръпнем от ужас.

Певецът е бил открит мъртъв в Буенос Айрес, Аржентина. Ако се чудите какво е правил там, той е отишъл за концерта на своя приятел Найл Хоран. Приятелката на Лиъм - Кейт Касиди, споделя, че са отишли само за няколко дни, но престоят им се проточил две седмици. Затова и тя си тръгва преди дни... без него. Самият Хоран също си е у дома. Защо обаче Пейн е останал сам в Буенос Айрес, остава загадка.

От аржентинската полиция споделят, че смъртта на Пейн е настъпила в сряда в хотел на улица "Коста Рика" в квартал Палермо. 31-годишният британски музикант е бил намерен мъртъв, след като е паднал от третия етаж на хотела. "Пейн е получил много сериозни наранявания, несъвместими с живота, в резултат на падането", казва ръководителят на градската служба за спешна медицинска помощ SAME Алберто Кресченти.

Малко преди инцидента служителите на реда са били повикани заради агресивен мъж, който вероятно е бил под въздействието на наркотици или алкохол. В изявлението на полицията не се посочва, че това лице е Пейн. От TMZ обаче споделят, че Пейн е бил агресивен преди инцидента и дори е счупил лаптоп във фоайето на хотела си, след което се отправил към стаята си. Пабло Поликикио, директор по комуникациите на Министерството на сигурността на Буенос Айрес, казва, че Лиъм "е скочил от балкона на стаята си". Той споделя, че управителят на хотела се обадил заради "гост, който е прекалил с наркотиците и алкохола" и заявил: "Той разрушава цялата стая. Моля да изпратите някого".

Пейн тава известен като член на известната британска бой банда One Direction, заедно с Хари Стайлс, Зейн Малик, Луис Томлинсън и Найл Хоран. Групата се сформира за първи път през 2010 г., след като всеки от членовете ѝ се появява в британската версия на музикалното шоу "X Factor". Пет години по-късно бандата прекъсва дейността си. През 2019г. Пейн издаде дебютния си солов албум "LP1", а миналата година разкри, че работи по нов албум. Тогава той разкри, че има сериозен проблем с алкохола и наркотиците и започна лечение. 

Пейн има един 7-годишен син Беър от бившата му съпруга - Черил Коул. "Той е страхотен. Расте твърде бързо. Много по-интелигентен е, отколкото мисля, че някога аз ще бъда. Той е чудо."

X