Арън Тейлър-Джонсън бе обявен за "Най-красив в света"

Ася Иванова 17 октомври 2024

Фотография: Profimedia

Актьорът Арън Тейлър-Джонсън успя да спечели сърцата не само на феновете си, но и на създателите на поредицата за Джеймс Бонд. А сега е обявен и за "Най-красив мъж в света".

Тази титла той получава от козметичния хирург д-р Джулиан Де Силва, който прави класация на 10-те най-красиви мъже в света. Той е използвал т.нар. гръцко златно съотношение на красотата (ирационално число в математиката, с което се изразява отношението между отделните части).

Известно още като числото Фи, то се е използвало като мерило за идеалната хармонична красота още от древни времена. То е въведено от самия Леонардо да Винчи, който вземал предвид пропорциите на човешкото тяло - разстоянието между очите на човек трябва да е равно на дължината на едното му око, дължината на ушите трябва да е 1/3 от тази на лицето, а разстоянието на брадичката до носа - 1/3 от дължината на лицето.

Освен Арън Тейлър-Джонсън, в класацията за най-красиви мъже влизат още Люсиен Лавискон, Пол Мескал, Робърт Патинсън, Джак Лоудън, Джордж Клуни, Никълъс Хоулт, Чарлс Мелтън, Идрис Елба и Шах Рук Хан.

"Арън беше категоричният победител, когато всички елементи на лицето бяха измерени за физическо съвършенство", споделя пред Radar Де Силва, който допълва, че звездата лесно може да бъде определен и като "най-красивият Джеймс Бонд в историята".

X