One Direction с първо изявление за смъртта на Лиъм Пейн

Музикантите с лично обръщение към своя приятел и колега.

Ася Иванова
Ася Иванова 18 октомври 2024

Фотография: Profimedia

Новината за смъртта на певеца Лиъм Пейн разтърси феновете му и всички очакваха каква ще е реакцията на неговите колеги от бой бандата, с която става известен - One Direction. Момчетаха публикуваха съвместно изявление ден след това.

"Напълно сме съкрушени от новината за загубата на Лиъм. Когато всички сме в състояние да говорим, ще коментираме, но засега ще си дадем малко време, за да скърбим и да осмислим загубата на нашия брат, когото много обичахме. Спомените, които споделяме с него, ще останат скъпи завинаги. Засега мислите ни са със семейството му, приятелите му и феновете, които го обичаха заедно с нас. Той ще ни липсва ужасно. Обичаме те, Лиъм', споделиха Луис Томлинсън, Зейн Малик, Найл Хоран и Хари Стайлс. 
Впоследствие повечето от тях написаха и самостоятелно изявление за смъртта на обичния си колега  и приятел.


"Наистина съм съсипан от смъртта на Лиъм. Най-голямата му радост беше да прави другите хора щастливи и за мен беше чест да бъда до него, докато го правеше", написа Хари Стайлс в отделно изявление, публикувано на страницата му в Instagram в четвъртък. "Лиъм живееше с широко отворено сърце, имаше енергия за живот, която беше заразителна. Годините, които прекарахме заедно, завинаги ще останат сред най-ценните в живота ми. Ще го обичам винаги", пише той.


Луи Томлинсън споделя: "Лиъм беше човек, на когото гледах всеки ден като на една толкова положителна, забавна и мила душа. И за протокола, според мен Лиъм беше най-важната част от One Direction. Опитът му от малък, перфектният му тон, сценичното му присъствие, дарбата му да пише. Списъкът продължава. Благодаря ти, че ни оформи, Лиъм." Томлинсън завърши своята почит с трогателно споменаване на сина на Пейн. "Искам да знаеш, че ако Беър някога има нужда от мен, аз ще бъда чичото, от което се нуждае в живота си, и ще му разказвам истории за това колко невероятен беше баща му", пише той.


Зейн Малик също отдаде почит към своя колега, пишейки, че му се иска да прегърне Пейн за последен път. "Лиъм. Говоря ти на глас, надявайки се, че ме чуваш. Може би е малко егоистично да мисля, че имаше още толкова много разговори, които можехме да проведем в живота си. Никога не успях да ти благодаря, че ме подкрепи в едни от най-трудните моменти в живота ми. Когато ми липсваше дома като 17-годишно дете, ти винаги беше там с положителна нагласа и успокояваща усмивка и ми казваше, че си мой приятел и че съм обичан", написа той. Той сподели, че въпреки че Пейн беше по-млад, "винаги си бил по-разумен от мен, бил си своенравен, мнителен и не ти пукало да казваш на хората, когато грешат". "Въпреки че няколко пъти се сблъскахме с глави заради това, винаги съм те уважавал тайно за това", добави той.

Пейн и Малик имаха сложно минало, произтичащо от времето им заедно като колеги, което Пейн засегна в подкаста от 2022 г. "Impaulsive with Logan Paul". По-късно той се извини за коментарите си във видеоклип от 2023 г., публикуван на страницата му в YouTube, като каза, че казаното от него "идва от грешното място".

Единствен Найл Хоран, за чийто концерт Лиъм заминава за Аржентина, все още не е публикувал персонално обръщение към Пейн.

Лиъм Пейн беше намерен мъртъв пред хотел в Буенос Айрес в Аржентина, след като е паднал от балкона на стаята си на третия етаж. От полицията уточняват, че са били повикани в хотела след сигнал за "агресивен мъж, който вероятно е под въздействието на наркотици и алкохол". От персонала на хотела звънят на полицията два пъти. Първия път - защото Пейн "разрушава и чупи всичко в стаята си", а вторията - защото се притесняват за безопасността му, тъй като е на балкона на третия етаж.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA