Benetton организира шахматен турнир със специалното участие на Нургюл Салимова

Децата имаха уникалната възможност да се изправят срещу една от най-добрите шахматистки в света.

22 октомври 2024

На 18 октомври пред магазин Benetton на бул. "Витоша" 19 се проведе "Сеанс на едновременна игра". Шахматното събитие бе организирано от Benetton България – Златен спонсор на Нургюл Салимова, с цел популяризиране на спорта и подкрепа на младите български таланти.

Събитието, организирано за деца, им предостави уникалната възможност да се изправят срещу една от най-добрите шахматистки в света. За няколко часа столичният булевард се превърна в истинска шахматна арена, изпълнена с ентусиазъм и състезателен дух.

Вълнението сред участниците беше осезаемо – за всички тях срещата с Нургюл Салимова беше шанс да се докоснат до вдъхновяващ пример и да изживеят незабравимо шахматно предизвикателство.

След края на играта всички деца бяха наградени за своето участие с подаръци, предоставени от Benetton България. Младите шахматни надежди имаха възможността да се снимат с Нургюл Салимова и да получат автограф.

Екипът на Benetton България винаги е подкрепял културата, изкуството и спорта в България. И продължава напред с вдъхновение към следващите изяви.

X