#AWARDS 2024: Големите победители, емоциите и всичко от специалната вечер

За четвърта поредна година отличихме най-добрите създатели на дигитално съдържание в България.

24 октомври 2024

Фотография: Иван Коловос

За четвърта поредна година екипът на Attica EVA събра на едно място хората, които умеят да разказват истории, да предават послания и да променят начина, по който гледаме на света онлайн. Хората, които променят интернет и ни забавляват, вдъхновяват, карат да се замислим или пристъпим към промяна.

На 24 октомври станаха ясни големите победители в тазгодишното издание на #AWARDS, избрани от публиката с гласуване на www. hashtagawards.bg и експертното жури, в което се включиха нежният повелител на трендовете Алис Симеонова, главният редактор на GRAZIA - Димитър Андонов и Марин Агандеров, основател на първата YouTube сертифицирана мрежа от канали в България – TalentМedia.

Дигиталните отличници получиха статуетките си по време на бляскавата церемония в Carrusel Club, водещи на която бяха страхотните Натали Трифонова и Кире Гьоревски.

По традиция категория BEAUTY събира най-големите майстори на съвременното изкуство – само че вместо четки и бои, те използват хайлайтъри и контур палитри. И не просто правят грим, а създават шедьоври, които карат последователите им да искат да повторят всяка техника. Статуетката връчи Стоян Добрев, основател и изпълнителен директор на BelleBox, а тя отиде при Георги Русев, на когото се доверяват редица любими популярни личности.

Номинираните в категория FASHION показват какво значи истински стил не само в света на социалните мрежи, защото знаят как да комбинират дрехи, цветове и аксесоари в хармонична естетика, която много често ни оставя без думи. Това определение пасва като ръкавица на победителката Йоана Димитрова, която получи своя приз от Веселка Благоева, старши бранд мениджър на Maxxium България.

Какво обаче си представяте, когато чуете израза La Dolce Vita? За нас това е насладата от живота. Всеки момент, изглеждащ като сцена от италиански филм. Специалната категория LA DOLCE VITA LIFESTYLE by Burrata е посветена на онези, които умеят да живеят красиво – с вкус към естетиката, приключенията и малките радости на живота. Яница Тилева - маркетинг мениджър на Burrata Italiana, се качи на сцената, за да връчи отличията на Александра Богданска и Мирела Илиева от Key Academy, Станислав Иванов и DARA.

TIKTOK е категорията, която ни напомня, че няколко секунди могат да променят целия ни ден – било то с бурен смях или с нова танцова хореография, която най-вероятно никога няма да научим. Отличието отиде при Борислав Вълов. За съжаление, той не успя да се присъедини към голямата вечер, но сподели специално видеообръщение с публиката, след като Марин Агандеров от TalentMedia обяви името му.

Имената в категория YOUTUBE са хората, които ни канят в своите дневни, кухни, във всичките си приключения. И го правят толкова естествено, че в даден момент започваш да се чудиш дали не си им бил на гости вчера. Явно с тази задача се справят най-добре Моника и Цветелин Найденови от Boho Soulz, които получиха своята награда от Ивелина Чоева, sales & creative мениджър в Attica EVA.

Истинските герои на социалните мрежи са тези, които успяват да балансират между семейния хаос и перфектния Instagram кадър. Майките отдавна владеят онлайн пространството, татковците вече ги догонват с впечатляваща скорост, а големият победител в категория FAMILY е Антоанет Пепе, която получи статуетката от Атанас Месечков, победител в Dancing Stars и водещ на популярен подкаст.

Категория TRAVEL събра създателите на съдържание, които могат и ни карат да се почувстваме, че сме на другия край на света, когато всъщност сме на дивана вкъщи. Фаворит сред пътешествениците, показващи ни най-любопитните дестинации през екрана на телефона, е Десислава Иванова. Наградата ѝ връчи главният редактор на GRAZIA - Димитър Андонов.

Специалната категория HEALTH & MIND ни напомни, че без баланс между добро здраве, ясна мисъл и силен дух, всичко останало губи своя блясък. Победител в нея бе д-р Альона Гъркова, която получи приза си от друга дама, носител на вдъхновение, класа и позитивна енергия - Ромина Тасевска.

На територията на живота в баланс също са хората, които не просто говорят за здравословен живот, а го живеят и показват как да го постигнем с лекота и усмивка. Шампионът в това отношение или победителят в категория WELLNESS обяви Ралица Кашинова - миналогодишният носител на приза #AWARDS в категория SPORT, а наградата отиде право при Йоана Коджабашева.

Категория STORYTELLER посветихме на всички, които ни карат да слушаме с интерес, дори когато просто разказват как са приготвили сутрешното си кафе. Заедно със Storytel събрахме майсторите разказвачи – създателите на съдържание, които винаги намират точните думи, за да вдъхновят, разсмеят или замислят. Кристина Узунова, маркетинг мениджър на водещата платформа за аудио и е-книги Storytel за България, връчи наградата на големите победители - Теа Минкова и Наум Шопов.

И тази година нямаше как да не обърнем специално внимание на момичетата, които не просто се появиха на онлайн сцената през изминалата година. Те влязоха с гръм и трясък, спечелиха сърцата ни и направиха така, че броят на последователите им да расте с всяка публикация. Победител в категория BREAKTHROUGH OF THE YEAR е Жаклин Никифорова, която получи приза от Ваня Петрова, миналогодишният победител в категория BEAUTY.

Финалът на #AWARDS поставихме с категория, създадена, за да отпразнува смелостта да бъдеш себе си и да останеш верен на себе си. Категорията #FOREVERYYOU подчертава силата и красотата на жените, които не се страхуват да покажат своята автентичност и да вдъхновяват ежедневно. Златният медал в тази категория взе Боряна Калейн, а наградата ѝ връчи Радослава Димитрова, бранд мениджър боя за коса Schwarzkopf.

По време на церемонията имахме възможност да се насладим на селекция вина "Либе" и музикалното вдъхновение DIA, а всички гости си тръгнаха със специални комплименти от BelleBox, Schwarzkopf, Biotrade и Bulgar Biotic.

Използваме момента отново да отправим специални благодарности към нашите приятели и партньори от BelleBox, Burrata Italiana, Schwarzkopf, TalentMedia, Storytel, Roku Gin, Vibe by Ариана Радлер 0.0%, Biotrade, Bulgar Biotic и Floewater, без които голямата вечер нямаше да е толкова емоционална, красива и искрено запомняща се.

X