Дженифър Лорънс дебютира на червения килим с бременно коремче

Актрисата представи документален филм в ролята си на изпълнителен продуцент.

Ася Иванова 25 октомври 2024

Фотография: Profimedia

Дни след като стана ясно, че Дженифър Лорънс е в очакване на своето второ дете, актрисата дебютира с бременно коремче. Това се случи на премиерата на документалната лента "Zurawski v Texas".

Филмът, който тръгва по кината днес, разказва историята на три жени от Тексас, които са се сблъскали с трагични обстоятелства, за които нямат правото на аборт. Документалният филм отразява как Върховният съд, състоящ се от съдии, назначени от Доналд Тръмп, напълно забрани абортите, макар и с някои изключения за различни животозастрашаващи състояния.

Разбира се, едно е да прочетеш тези думи, а съвсем друго е да почувстваш човешкото въздействие на реалните последици от закона. Именно това отразяват изпълнителните продуценти като Дженифър Лорънс и Хилари и Челси Клинтън. Благодарение на лентата ставаме свидетели на травмите на действителни пациенти, какъвто случая с главния ищец Аманда Зуравски, която едва не умира, след като й е забранен аборт по медицински причини.

Този филм има и лични измерения за Лорънс. В 20-те си години актрисата забременява и понеже е непланирано, насрочва час за хирургическа интервенция, с която да премахне плода. Но на път за Монреал претърпява спонтанен аборт. "Представете си, че 18-годишни момичета са в подобна ситуация, но с ограничени възможности. Плаша се, когато си помисля какво ли е да имаш бебе по принуда", споделя звездата. Днес тя е щастлива майка на момче Сай, което се появява на бял свят преди повече от две години, а след няколко месеца ще се появи и второто й дете.

X