Принцесата в сърцето на Пиер Казираги

Коя е Беатриче Боромео и с какво се занимава?

Тита Найденова 11 август 2024

Фотография: Profimedia

Kазват, че любовта със синя кръв сякаш е прокълната, но Беатриче Боромео и Пиер Казираги, по-малкият син на Каролина Монакска, опровергават това твърдение.

Двамата преминаха по-влюбени от всякога по стълбите на Фестивалния дворец в Кан, а в началото на май грабнаха не само камерите, но и сърцата на папараците с магнетичното си излъчване на бала на Dior във Венеция. По своеобразен начин двамата отпразнуваха деветата годишнина от сватбата си и показаха, че дори в коридорите на двореца любовта е приказка с хубави моменти. За разлика от чичо си Албер, на когото френските таблоиди всеки месец приписват развод със законната му съпруга Шарлен, Пиер е стъпил здраво на земята и обгрижва съпругата си с малки романтични жестове, докато подкрепя филмовата ù кариера в областта на документалното кино.

Беатриче бръкна с пръст в раната на необичайния скандал около Виторио Емануеле Савойски (отишъл си от този свят в началото на февруари) с филма "Кралят, който не беше". Лентата се връща назад в средата на 70-те, когато в Корсика Виторио прострелва и ранява смъртоносно 17-годишен младеж. Процесът минава при особени мерки за сигурност и с намесата на висшестоящи, които на финала всъщност снемат вината и отговорността от плещите на аристократа. Оказва се обаче, че убитото момче е брат на близка приятелка на майката на Беатриче и за нея цялата история е лично търсене на истината. Макар в началото на 2000-те да става известна с красотата и произхода си, а впоследствие да излиза на първите страници на италианските таблоиди заради романтичната сватба с Пиер, името на Беатриче започва да се приема все по-сериозно.

След като завършва журналистика и става кореспондент на списание Newsweek, тя се впуска с лекота в разследващата журналистика. Интересува се от корупция, от влиятелните кръгове в италианската политика и участието на мафията в конкурса "Мис Италия". Вероятно именно преследването на истината я провокира да отиде няколко стъпки напред с написването на сценария и продуцирането на филма за убийството, което специалистите наричат "голям горещ картоф". Беатриче не се страхува от атаките, защото е свикнала с нечистите сделки. Още в Милано тя отказва по-обичайните специализации и прекарва безкрайно дълги нощи в изчитане на съдебни експертизи и срещи с криминалисти. "За мен успехът се измерва само в хармонията със семейството ми, в нищо друго. Обичам истината, но любовта ми е по-важна", заявява тя неотдавна в интервю за Vanity Fair.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA