Ерик Уинтър се вълнува от различното

Звездата от "Новобранецът" в ексклузивно интервю за GRAZIA България.

Димитър Андонов 13 септември 2024

Фотография: Jonny Marlow
Коса: Denise Madrigal
Стайлинг: Adam Ballheim

Включвам се точно минута след уговорения час на срещата ни с Ерик Уинтър. Той вече е на линия в Zoom и ме очаква. 10-часовата разлика между София и Ел Ей казва своето. Аз съм на автопилот за последните ангажименти от деня, той току-що е приключил сутрешната тренировка във фитнеса и пътува към вкъщи. През смях пита дали разговорът ни ще стигне до вас само под формата на текст, аз потвърждавам. Ерик се настанява под светлината на прожекторите със сапунената опера "Дните на нашия живот", след което го виждаме в много телевизионни филми и сериали – най-често като добрия, усмихнат и непоправимо чаровен главен герой, в когото всички се оказват влюбени. Поне до есента на 2018 г. Тогава ABC пуска пилотния епизод на "Новобранецът" и той влиза под кожата на офицер (а по-късно и сержант) Тим Брадфърд, който получава нелеката задача да обучава нов полицай в местното управление – Луси Чен. Тя от своя страна има също толкова нелеката задача да се справи с на моменти арогантния му характер и заедно да стигнат до може би най-обичаната любовна история на малкия екран в момента. И докато седмият сезон се очаква чак в началото на следващата година, междувременно Ерик лансира на пазара собствен бранд за премиум ром, работи върху няколко проекта със съпругата си (актрисата Розелин Санчес – бел.ред.) и продължава да е чудесен пример за любима моя философия. Ако някой ти казва, че не можеш да го направиш, не само го направи, но го направи по най-невъобразимо добрия начин.

Имам чувството, че шестият сезон е твоят сезон. Качи се на влака в самото начало, но едва сега успяхме да видим страни от Тим, които не бяхме до този момент. Да го видиш толкова уязвим и емоционален беше ново, нали?

Поставихме го в ситуация, в която не беше поставян никога. Миналото и грешките го преследват, трябва да се справи с тях. Когато Алекси (Хоули, създателят на сериала – бел.ред.) сподели за сюжетната линия на Тим и Луси, каза, че подготвя най-големия монолог в историята на сериала. За мен.

Май точно той потвърди, че Тим е наистина сложен персонаж?

Вече сме виждали много пластове от характера му, но никога не знаеш кой Тим ще се появи пред теб. В един момент е щастлив и усмихнат в компанията на Луси, след това се появява бившата съпруга или баща му. Вълнуващо е. Историята е дълбока.

Има ли нужда да ти казвам, че всички фенове останаха с разбити сърца след финала на сезон 6? От друга страна – нормално е, случват се раздели, аз обикновено подкрепям крайните неочаквани промени в живота на героите.

100% съм съгласен с теб. Явно доста хора го бяха обмисляли, аз самият не знаех. Раздялата на Тим и Луси предизвика остри реакции в онлайн пространството, но говорихме с Алекси, че тази двойка не може да бъде съвършена. Тим е твърде разбит, за да се озове изведнъж в тази перфектно функционираща връзка. Той никога не е имал такава. Двамата имат нужда да страдат както в истинския живот. Връзките не са лесни, рядко нещата се получават толкова просто. И докато всички останали са щастливи, стори ми се, че те наистина са нашата възможност да изследваме не само възходите, но и паденията.

Мисли ли повече върху случилото се? Защото на мен ми звучеше като любимото "it’s not you, it’s me".

Сложно е, защото е традиционното "вината не е в теб", но в същото време по много странен, неестествен начин и в тотално неочакван момент. Мисля, че раздялата беше неловка, но по най-добрия възможен начин. Тим едва ли е излязъл от офиса с идеята, че ще скъсат. Не вярвам, че изобщо му е минавало през главата, но той наистина загуби себе си и може би изведнъж е осъзнал, че не е достатъчно добър за нея. Казва ù, че заслужава повече. Някой, който може да ù даде най-добрата си версия. Някой, който не е Тим.

От друга страна, не всеки път има логика. Понякога просто се налага да вземеш това решение, дори да те събори емоционално.

Прав си. Спомням си, че в деня на снимките двамата с Мелиса бяхме объркани. Искахме да представим сцената по правилния начин, диалогът да е емоционален, но естествен. Щастлив съм как се получи. Обикновено не гледам готовия резултат, но направих изключение с тази.

Как смяташ, че Тим ще се намери отново? Или по-скоро как би искал да го направи.

Мисля, че започването на терапия е огромна стъпка. Той никога не би предположил, че ще се конфронтира с миналото си по този начин. Очевидно има много багаж.
Колкото по-дълбоко се гмурне в него, вместо да замита нещата под килима, толкова по-силен ще стане. А това би помогнало и на любовта. Ще се съберат ли? Могат ли да изгладят недоразуменията? Не би се върнал обратно при Луси, освен ако не е на пълно разположение.

Почитателите на Ченфърд са много, но фен базата на целия сериал е невероятна. Май в последните години забравихме вълнението от очакването на нов епизод всяка седмица, което допринасяше за привързването към героите?

Наистина е все по-голяма рядкост да говорим за предстоящ седми сезон. Социалните мрежи помогнаха много, има невероятни фенклубове, които създават приятелства покрай сериала. Харесват го както четвъртокласници, така и техните родители, виждал съм видеа как го гледат заедно. Няма лекомислие, винаги има екшън. Залозите са високи.

Да знаеш, че алгоритъмът работи перфектно, защото от вчера насам ми излизат предимно твои видеа в TikTok.

(Смее се.) Жена ми ме вкара в TikTok, най-вероятно никога нямаше да го направя сам. Сподели ми, че сериалът е популярен там. Влязох и видях за какво става въпрос.

Харесва ми как съвместният ви подкаст е описан като привличане на противоположностите. Със сигурност е интересна предпоставка за разговор, но за семеен живот?

Не знам дали е по принцип, но при нас е категорично така. Още от първата ни среща разбрахме, че сме екстремно различни. Във връзката ни, в комуникацията с децата, в работата. Това обаче прави нещата забавни и свежи. Открили сме правилната формула.

Работата помага или пречи?  Чувал съм категорични мнения от хора, които отказват да работят с приятели и партньори.

По-скоро ни помага. Уважаваме това, което правим. Всеки път, в който работим заедно, подхождаме към нещата различно, но като цяло сме добър екип. Някой път се сблъскваме глава в глава, но е нормално да не си съгласен с другия през цялото време.

Отчасти тя е вдъхновение и за създаване на Palm Republic. Спомняш ли си конкретния момент, в който осъзна, че предстои да последваш точно тази цел?

Преди години бяхме в Пуерто Рико, за да се срещна със семейството ù. Седнахме на масата, започнахме да говорим и баща ù ми сипа чаша ром. Не бих казал, че беше моят избор за напитка до онзи момент, но там е най-популярната. Всички пият ром. Впоследствие опитах други видове, защото техниките на дестилиране са изключително различни. Преди няколко години осъзнах, че няма хубав премиум ром в САЩ, или поне такъв, измислен и произведен тук. Може да внесеш, но няма много страхотни опции в менютата на ресторантите. После срещнах партньора ми, Брад Паркс. Взехме блендове на ром от любимите ни региони. Искахме да опитаме различни техники, вкусове, култури и да ги съберем в една бутилка, за да създадем нещо различно.

Колко време отне това?

Почти три години, може би около две и половина. Работихме с невероятен дестилатор, който ни помогна да формулираме финалния резултат. После идва опаковката, името. Дълъг процес е, но ето ни тук. Трудът най-накрая се отплаща и макар да е забавно, в същото време се чувствам малко напрегнат. Иска ми се веднага да тръгнем международно, само че отнема време. Това е целта.

Попаднах на TikTok видеото ти, в което казваш, че има история зад всяка глътка. Сещаш ли се за някоя в момента?

Срещите с родителите на Розелин, разходките по плажа, различните празници, ваканции. Знаеш ли, мисля, че е индивидуално за всеки. Когато отвориш бутилка, няма значение дали ще празнуваш, или ще изпиеш чаша след стресиращ ден. С рома имам чувството, че опитвам нещо ново всеки път.

Това ли търсиш и в работата си?

Изиграл съм немалко роли, голяма част от тях подобни. Вълнува ме различното. Това ме провокира и за ролята на Брадфърд. Много хора ми казаха, че не съм подходящ за нея. Заявиха, че няма да я получа, защото не съм този тип персонаж. Исках да ме погледнат по различен начин. В същото време съм актьор от, да кажем, 20 години и винаги съм искал да се занимавам с други проекти. Със съпругата ми имаме продуцентска компания и работим върху няколко шоута. Стартирах и собствения си бизнес. Харесвам тази страна на нещата, защото трудно можеш да разчиташ само на едно нещо. Не искам да стоя само в моята лента.

X