Неделя ли е, ако не ухае на палачинки? Нас, ако питате, със сигурност не.
Затова бързаме да споделим любимата ни рецепта, която не е с прясно, а с кисело мляко - именно то ги прави по-леки и по-вкусни, а вас - по-способни да изядете дузина. Рецептата е универсална и може да се използва както за солени, така и за сладки палачинки. Ако желаете, може да направите част с продуктите по-долу, а на останалата смес да добавите ванилия на прах.
ОЩЕ ОТ GRAZIA: 5 TIKTOK РЕЦЕПТИ, КОИТО ДА ПРОБВАТЕ ТОЗИ УИКЕНД
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• кисело мляко - 420 г, пълномаслено (4% и нагоре) • вода - 1/2 ч.ч. • яйца - 3 бр. • брашно - 190 г • бакпулвер - 1 ч.л. с връхче • сол - 1 щипка • захар - 1 щипка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Разбийте яйцата с щипките сол и захар. Ако искате да преобладава соленият вкус, сложете още малко сол, за преобладаващ по-сладък - повече захар. За неутрални - оставете, както си е по рецепта.
2. Разбъркайте киселото мляко с водата и изсипете при яйцата.
3. Пресейте брашното и добавете на части заедно с бакпулвера. Разбийте с телена бъркалка, за да не остават бучки.
4. Трябва да получите смес една идея по-гъста от боза или като кексово тесто.
5. Загрейте тигана до умерена тепмература и го мажете с масло преди всяка палачинка. След като е готова, намазвайте всяка с допълнително масло, за да остане мека и сочна.
Да ви е сладко!