Най-вкусните неделни палачинки, които сте опитвали

Името им е "въздушни палачинки". И, да, топят се в устата.

Неделя ли е, ако не ухае на палачинки? Нас, ако питате, със сигурност не.

Затова бързаме да споделим любимата ни рецепта, която не е с прясно, а с кисело мляко - именно то ги прави по-леки и по-вкусни, а вас - по-способни да изядете дузина. Рецептата е универсална и може да се използва както за солени, така и за сладки палачинки. Ако желаете, може да направите част с продуктите по-долу, а на останалата смес да добавите ванилия на прах.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 5 TIKTOK РЕЦЕПТИ, КОИТО ДА ПРОБВАТЕ ТОЗИ УИКЕНД

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

кисело мляко - 420 г, пълномаслено (4% и нагоре)  вода - 1/2 ч.ч.  яйца - 3 бр.  брашно - 190 г  бакпулвер - 1 ч.л. с връхче  сол - 1 щипка  захар - 1 щипка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Разбийте яйцата с щипките сол и захар. Ако искате да преобладава соленият вкус, сложете още малко сол, за преобладаващ по-сладък - повече захар. За неутрални - оставете, както си е по рецепта.

2. Разбъркайте киселото мляко с водата и изсипете при яйцата.

3. Пресейте брашното и добавете на части заедно с бакпулвера. Разбийте с телена бъркалка, за да не остават бучки.

4. Трябва да получите смес една идея по-гъста от боза или като кексово тесто.

5. Загрейте тигана до умерена тепмература и го мажете с масло преди всяка палачинка. След като е готова, намазвайте всяка с допълнително масло, за да остане мека и сочна.

Да ви е сладко!

X