
Нашата рецепта за гофрети е лесна и бърза. Крайният резултат обаче е перфектен. Факт, не е най-диетичното предложение, но в първата сутрин от уикенда това е последният показател, от който се интересуваме.
ОЩЕ ОТ GRAZIA: НАЙ-ВКУСНИТЕ НЕДЕЛНИ ПАЛАЧИНКИ, КОИТО СТЕ ОПИТВАЛИ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 2 ч.ч. брашно • 1 ½ ч.ч. прясно мляко • щипка сол • 2-3 с.л. захар • ⅓ ч.ч. олио • 2 яйца • бакпулвер • ванилия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Пресейте брашното и го смесете с бакпулвера, солта, захарта и ванилията. Ако ванилията е течна, добавете я към млякото.
2. Затопете леко млякото и прибавете към вече разбитите яйца и олио. Миксирайте сухите и течните съставки в голяма купа, и разбъркайте до получаването на еднородна смес.
3. Гофретите се пекат и сервират с конфитюр, течен шоколад, сироп. С буквално всичко, което обичате и може да откриете вкъщи. Enjoy!

Фотография: Profimedia, Pexels.com