Тиквата сякаш живее нов живот. Живот, който в последните години е по-хубав и по-вкусен в сравнение с когато и да било. Казваме го, защото тя най-накрая излезе от традиционните разбирания за печени вариации с мед и орехи, и бързо се превърна в главен герой на много есенни менюта.
ОЩЕ ОТ GRAZIA: 5 TIKTOK РЕЦЕПТИ, КОИТО ДА ПРОБВАТЕ ASAP
Днес е главният герой и в нашето! Преди да пристъпим към рецептата за крем супа и подробностите около нейното приготвяне, важно е да отбележим, че тиквите съдържат 90% вода и изключително малко калории. Имат повече фибри от кейла, повече калий от бананите и са пълни с магнезий и желязо. Също така са чудесен източник на Витамин А и Витамин С.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• тиква - 500 г • вода - 1/2 ч.ч. • лук - 1 глава • прясно мляко - 200 мл • тиквени семки - 2 лъжици • моркови - 2 броя • 1 картоф • масло - 10 г • джинджифил - 1 ч.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Почиствате тиквата, морковите и картофите. Нарязвате и сварявате в подсолена вода до пълното им омекване. Добавяте и лука.
2. След като зеленчуците са сварени, пасирайте заедно с маслото и млякото. Може да използвате и ядково мляко. Важното е да не бъде току-що извадено от хладилника.
3. Настържете джинджифила на ситно ренде и добавете към сместа. Пасирайте още по-малко. Добавеният джинджифил освежава иначе сладникавия вкус на тиквата и супата става още по-апетитна.
4. Преди сервиране поръсете крем супата от тиква с няколко тиквени семки и малко сирене с крутони.
Да ви е сладко!
Фотография: Pexels.com