9 книги, които попадат в списъка ни този месец

Септември е време за мрачни истории или за романтични приключения.

Ася Иванова
Ася Иванова 03 септември 2024

"НЕВЕРОЯТНАТА ГРЕЙС АДАМС" (изд. Хeрмес)

Фран Литълууд ни предлага един емоционален роман за жените, които дръзват отново да се превърнат в своята най-добра версия въпреки всички и всичко и възкръсват като Феникс от пепелта. Тя ни среща с Грейс Адамс, която губи всичко и най-вече себе си. Тя обаче е красива, амбициозна, полиглот и най-важното, тя вярва, че може да сбъдне и най-смелите си мечти.

"ЗМЕЙ ОМАЙНИК" (изд. Сиела)

Излезе дългоочаквания трети, последен роман "Змей Омайник", който ще е в книжарниците през септември, а първите 300 читатели ще получат и подарък – везан книгоразделител – от автократа на змейската трилогия Симона Панова. Обсъжда се и възможността да бъде направен сериал по поредицата, като заедно с авторката, в сценарийния екип влиза и Владислав Тинчев и Анна Димитрова.

"ЕСЕННА ИДИЛИЯ" (изд. ИБИС)

Новата книга на изд. ИБИС ни представя една пленителна романтична история за втория шанс, която ще разтопи сърцето ви. Историята ни среща с Джулиет Шекспир, която отглежда дъщеря си, приключа сложен развод и се грижи за собствен бизнес. Тя среща красив нов съсед, който ще промени целия й живот.

"ДЖЕНТЪЛМЕНЪТ ОТ ПЕРУ" (изд. Лабиринт)

Осем приятели поемат на пътешествие с яхта, но тя се поврежда и те са принудени да отседнат в скъп хотел в Южна Италия. Там срещат друг гост на хотела, който ще преобрази живота на един от тях.

"БЕЗМИЛОСТНИ СЪЗДАНИЯ" (изд. Апостроф)

"Безмилостни създания" e първата от две книги, част от най-горещата мафиотска поредица на Дж. Т. Гайсингер. "Безмилостни създания" и "Безпощадни желания", издавани от "Апостроф", потапят публиката в света на мрачната романтика, изпълнен с експлозивна страст, възбуждаща опасност и обсебваща мистерия. В първата история ще се срещнем с Натали, чийто живот се преобръща, когато годеникът ѝ изчезва. Сърцето й е разбито и тя не очаква промяна, докато в града не се появява мистериозен непознат. Безпощадни желания" пък проследява историята на Слоун и Деклан. Той иска отмъщение и я прави прави своя пленница. Но скоро и двамата ще разберат, че има по-могъщи желания от тези за възмездие.


 

"БЛУСЪТ НА МЪРТВЕЦА" (изд. Кръг)

Абсолютно брилянтната криминална история в "Блусът на мъртвеца" ни пренася в Америка през 20-те години на ХХ в., където из упадъчните улици и тайни барове на Чикаго бродят мафиоти и не кой да е, а самият легендарен джаз музикант Луис Армстронг. Сюжетът се заплита около безследно изчезналата посред бял ден младата наследница на една от най-богатите фамилии в Чикаго.

"КЛЕТИ СЪЗДАНИЯ" (изд. Еднорог)

Едва ли има нужда от представяне тази книга след излизането на нейната екранизация и успехът, който пожъна. Писателят Алистър Грей преобръща легендата за Франкенщайн. Той ни среща с Бела Бакстър - едновременно изкусителна и по детски невинна и недодялана. Каква е нейната тайна, с която така неудържимо привлича бедния студент по медицина Арчи Маккандълс? Мистерията около нейния произход може да разкрие само приятелят му, гигантът-гений Богуин Бакстър.

"ШИФЪРЪТ" (изд. Сиела)

"Шифърът" на едно чудовище трябва да бъде разгадан в смразяващия трилър на полицейския капитан Изабела Малдонадо. Историята ни среща със специалният агент на ФБР Нина Герера, която едва на 16 г. се превръща в единствената жертва, успяла да избяга от лапите на ужасяващ сериен убиец. Този страшен злодей се завръща години по-късно, когато тя става звезда в социалните медии, след като е записана как хладнокръвно обезврежда нападател.

"ОСТРОВЪТ С ВРАНИТЕ" (изд. ЕМАС)

Излезе новият зловещ трилър от добре познатият у нас норвежки писател Самюел Бьорк. "Емас" ни поднасят и дългоочакваната пета част „Островът с враните“. Бьорк ни среща отново с опитния инспектор Холгер Мунк и брилянтната, но лабилна следователка Миа Крюгер и ни потапя в зловещата атмосфера на напрегнатите им разследвания.

Фотография: PR; Pexels.com

За истинските почитатели на книгите списъкът за четене никога не свършва. А този месец ние ви даваме девет нови предложения, които да добавите в библиотеките си.

През този страхотен слънчев септември поставяме на фокус няколко доста интригуващи истории. В нашата селекция ще откриете както мрачни истории, като добре познатият роман на Алистън Грей - "Клети създания", чиято екранизация пожъна истински успех. За романтичните души има истории за втория шанс, за това, че всяка една жена може да се издигне отново и да стане по-добра своя версия. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA