HBO търсят новите Хари Потър, Рон и Хърмаяни

Очаква се поредицата да тръгне през 2026 г.

Ася Иванова
Ася Иванова 11 септември 2024

Фотография: Warner Bros. Pictures

От HBO вече са започнали с издирването на деца, които ще изиграят Хари Потър, Рон и Хърмаяни в нова поредица за детето-магьосник.

Вече върви онлайн реклама за кастинга, според който кандидатите трябва да имат британско или ирландско гражданство, а възрастта им към април 2025 г. трябва да е между 9 и 11 години. За целта те трябва да изпратят на телевизионната компания два видеоклипа - с кратка история за себе си, както и с рецитал на кратко стихотворение или разказ.

Крайният срок за кандидатстване е 31 октомври тази година, а снимките са планирани за 2025-2026 г. Снимачният процес ще се проведе във Великобритания.

Хари Потър

Режисьор на тази достоверна адаптация на литературната сага ще бъде Франческа Гардинър, а продуцент - Марк Майлод. Ще се появи по Max през 2026 г.

Поредицата за Хари Потър обещава вярна адаптация на оригиналните книги на Джей Кей Роулинг. Всеки сезон ще изследва приключенията на Хари Потър, Хърмаяни Грейнджър и Рон Уизли в магическия свят на Хогуортс, предлагайки свежа интерпретация на героите и сюжетните линии, които пленяват читатели и зрители вече повече от двадесет и пет години. С изцяло нов актьорски състав поредицата има за цел да се хареса на новото поколение фенове, като същевременно спазва същността на оригиналните произведения.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA