Мах представя филма на Бианка Илич "Истинските супергерои"

Премиерата на документалната лента ще бъде на Международния ден за борба с рака на гърдата.

Ася Иванова
Ася Иванова 03 октомври 2024

Фотография: Bianca Ilich, NO BLINK PICTURES

Тя е Боряна Цветкова, но всички я помним като колоритната Супер Бианка - момичето, което с усмивка представяше най-щурите репортажи в "Шоуто на Иван и Андрей". Днес тя представя документалния филм "Истинските супергерои" - един личен емоционален разказ от първо лице за силата на човешката воля. Филмът ще има своята стрийминг премиера по Max на 19 октомври, Международният ден за борба с рака на гърдата.

Историята потапя зрителя в света на пациенти от различни националности, професии, възраст - свят напълно преобърнат, но не и сломен, от диагнозата "рак". Зрителят ще надникне и съпреживее техните емоционални, психически и физически състояния. И ще види вярата и надеждата в сърцето, борбеността, силата и смелостта за превъзмогване на трудностите.

Инстинските герои - филм по Max - Бианка Илич

След като става известна като Супер Бианка, Боряна заминава да живее и работи в Ню Йорк за повече от 10 години. Там завършва знаменитата школа на Лий Страсбърг, поставя спектакли, пише сценарии и режисира, участва в няколко филма и театрални постановки, член е на Съюза на артистите (SAG AFTRA)... Когато чува тежката диагноза рак на гърдата. Бианка е диагностицирана на 12 декември 2018 г. В мига, в който решава да се бори, да говори за рака и да заснеме този филм, за втори път - и този път наистина - се ражда Супер Бианка. Бианка се осмелява да покаже през какво е преминала, защото вярва, че всички дълбоко в себе си са супергерои и този филм може да им помогне да изведат силата си на преден план.

Инстинските герои - филм по Max - Бианка Илич


Снимките на филма започват през януари 2019 г., когато е и първата химиотерапия на Бианка. Снимачният процес продължава 4 години - период, в който Бианка преминава през 36 химиотерапии, 4 операции, 2190 дни хормонално лечение, пандемия, загуба на работа и развод. Но наред с това започва работа в престижна компания, обикаля голяма част от света и среща невероятни хора. Отвъд клиничните числа се крие богата история от човешки преживявания. С лицата и емоциите си пред камерата, освен Бианка (Боряна Илич Цветкова), застават Росица Бурса, Слава Цветкова, д-р Дженифър Леман (болница Маунт Синай, САЩ), д-р Елиът Беленков (болница Лангон, САЩ), Лорън Бронстийн (Кансер Кейр, САЩ), Елиана Ферейра (болница Лангон, САЩ), Валентина Щерлин (болница Лангон, САЩ), Ми Хуа (болница Лангон, САЩ), д-р Уилям Самсон (Уилям Самсон САЩ) и котаракът Мишо.

Инстинските герои - филм по Max - Бианка Илич


Освен лекуващият екип на Бианка в Ню Йорк, в проекта се включват едни от най-големите ракови организации в САЩ и най-добрите болници в Ню Йорк. Нюйоркският канал NY1 дава гласност на мисията на филма и награждава Бианка с титлата "Ню Йоркър на седмицата". Тя е първата българка с тази титла показвана по канала.

"Истинските супергерои" е по идея на Бианка Илич, която е и продуцент, режисьор и сценарист на филма. Продуцентският екип включва още Александър Алексиев и Николай Стоичков (NO BLINK Pictures), Иво Стайнов и Малена Георгиева. Велиана Кашева е съсценарист и режисьор по монтажа. Оператори са Иво Стайнов, Ники Николов, Сам Силен, Чарли Жиров. Звукът е дело на Боян Дечев. През 1985 година октомври е обявен за Световен месец за борбата с рака на гърдата.

Инстинските герои - филм по Max - Бианка Илич

Гледайте вдъхновяващото послание на Бианка за пътя към победата над рака в "Истинските супергерои" от 19 октомври, Международният ден за борба с рака на гърдата, в онлайн стрийминг платформата Max.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA