Тимъти Шаламе е Боб Дилън в "Напълно непознат"

Премиерата на биографичната драма ще бъде през февруари.

Ася Иванова 03 октомври 2024

Фотография: Форум Филм

Първият трейлър на биографичната лента за Боб Дилън с Тимъти Шаламе - Напълно непознат, е вече факт.

Филмът проследява шеметния възход на 19-годишния Боб Дилън (Тимъти Шаламе) – загадъчен младеж от Минесота с китара в ръка, който отказва да се подчини на нормите и да бъде поставен в рамка. Докато изживява най-интимните си моменти, той прави противоречив избор с отзвук в целия свят с прочутото си електрическо рокендрол изпълнение на фолк фестивала в Нюпорт през 1965 г. – момент, който завинаги променя облика на популярната музика.

Продукцията разкрива творческите катаклизми и артистичната смелост, които трансформират Боб Дилън от фолк икона в символ на рок революцията. В главната роля влиза един от най-обичаните млади таланти, открояващ се с огромен актьорски размах и страст, Тимъти Шаламе (Призови ме с твоето име, Дюн, Уонка, Малки жени), готов да вдъхнови едно ново поколение фенове и да ни напомни още веднъж за трайния отпечатък от непреходното наследство на несравнимия новатор и творец.

В първия трейлър на филма чуваме гласа на Тимъти в ролята на иконичния певец, който ни пренася в атмосферата на биографичната драма и ни разхожда из някои от любимите места на Боб като "Cafe Wha?" и хотел "Chelsea". Въздействащите кадри, изпълнени с носталгия и енергия, преливат от лични моменти в наелектризиращи изпълнения и всичко това се случва на фона на култовите мелодии на Дилън, а пулсът на епохата се усеща по-силно от всякога.

Режисьор на Напълно непознат е Джеймс Манголд. Сценаристи са Джеймс Манголд и Джей Кокс. Продуценти са Фред Бергер, Алекс Хайнеман, Боб Букман, Питър Джейсън, Алън Гасмър, Джеф Росен, Тимъти Шаламе и Джеймс Манголд. В ролите виждаме Едуард Нортън, Ел Фанинг, Моника Барбаро Бойд Холбруг, Дан Фоглър, Норбърт Лео Бъц и Скут Макнейри и др.

Чуйте гласът на промяната с Напълно непознат от 7 февруари само в кината.

X