Сериалите, които да гледаме до края на октомври

Предложенията са много, изборът - труден!

Ася Иванова 08 октомври 2024

Фотография: AppleTV+

С все по-зачестяващите мрачни дни се учещаме как предпочитаме да прекарваме свободното си време у дома.

Често в компанията на чаша чай, завити в топло одеало и вперили поглед в поредния страхотен сериал, който ни предлагат стрийминг платформите. Но какво да очакваме през октомври?

"Франчайзът"

MAX – 7 октомври

Екипът на не много успешен франчайз филм се бори за мястото си в киновселената. "Франчайзът" хвърля светлина върху хаоса в света на създаването на филми за супергерои, за да зададе въпроса – как точно се прави кинематографична поредица? Защото всяко нещо си има история на произхода.

"Психология на властта"

МAX – 7 октомври

Аржентинският трилър разказва за Маркос Дорего, потиснат овдовял баща и психолог, който след смъртта на съпругата си, се бори с тежка депресия и наркотична зависимост. Най-известният му пациент е Виктор Нориега (Майк Амигорена), новоизбраният президент на Аржентинската република. След встъпването в длъжност на своя пациент Маркос е изнудван от мистериозна организация, която заплашва да разкрие най-мрачната му тайна.

"Намерени", сезон 2

MAX – 9 октомври

Всяка година повече от 600 000 души биват обявени за изчезнали в САЩ. Повече от половината са цветнокожи и държавата изглежда забравя за тях. Експертът по връзки с обществеността Габи Моузли (Шанола Хамптън, която е и продуцент на сериала) някога също е била сред забравените. Сега с екипа си за управление на кризи прави всичко възможно винаги да има кой да ги търси.

Outer Banks, сезон 4

Netflix - 10 октомври

Новият сезон на тийн поредицата се завръща в Netflix. Историята ни среща с група приятели, които живеят в градче край морето. Те решават да открият какво се е случило с изчезналия баща на "водача" им Джон Би.

La Maquina

Disney+ - 10 октомври

В продължение на 6 епизода ще проследим историята на боксьора Естебан Осуна, известен като "La Máquina". Той е на дъното на своята кариера, след като е загубил последната си битка. Неговият най-добър приятел и мениджър - Анди Луян, е решен да му помогне да се завърне на ринга и да покаже най-добрата форма, както никога досега.

"Отдадена приятелка"

MAX – 11 октомври

Психологически трилър, вдъхновен от действителни събития, който проследява Кристел Бландин – парижанка и заклета почитателка на рок музиката, която става свидетел на ужасяващите атентати от 13 ноември 2015 и бързо се внедрява в общността на оцелелите. Крис твърди, че най-добрият ѝ приятел Венсан е сред десетките критично ранени в „Батаклан" и става незаменима за групата, а по-късно си извоюва и важна роля в една от асоциациите на оцелелите.

Funny Woman

SkyShowtime – 11 октомври

В първия сезон Барбара от Блекпул постигна мечтата си и се превърна в телевизионната комедийна звезда Софи Строу, любимката на нацията. Във втория сезон Софи ще открие, че това "да имаш глас", не означава, че ще бъдеш чут, както и че славата е мимолетен приятел. Отегчена от ролята си на комедийна муза в старомодни комедийни предавания, тя решава да се пробва в артистичното кино, надявайки се, че то е по-прогресивно, но уви!

Disclaimer

AppleTV+ - 11 октомври

Ако Кейт Бланшет ви липсва, то този сериал ще ви даде това, от което имате нужда. Холивудската актриса е главната героиня в минисериала "Disclaimer". Тя се превъплъщава в образа на известна разследваща журналистка, чиято кариера се гради върху разкритията за нарушения в някои от най-уважаваните обществени институции. Всичко обаче се преобръща, когато получава анонимна книга, разкриваща тайни от миналото ѝ.

"Супермен и Лоис", сезон 4

MAX – 16 октомври

Супермен води жестока битка с чудовището на Лутър, а Лоис и момчетата се надпреварват с времето, за да спасят генерал Лейн.

The Lincoln Lawyer, сезон 3

Netflix - 17 октомври

Правната драма ни среща отново с адвоката Мики Халър (в ролята Мануел Гарсия-Рулфо). Той започва разплитането на потенциално опасен случай. Халър е нает да представлява лицето, което е обвинено в убийството на неговата приятелка и бивша клиентка Глория Дейтън.

Rivals

Disney+ - 19 октомври

Новият сериал Rivals е адаптация на поредицата на писателя Джили Купър "Рутшайърски хроники". Историята ни въвежда в света на телевизията, където всеки е амбициозен и гони своите мечти. Откриваме грозния свят, в който всеки постига целите си не само в заседателната зала, но и в… спалнята.

"Какво правим в сенките", сезон 6

MAX – 24 октомври

Сериал в документален стил за ежедневието (по-скоро еженощието) на трима съквартиранти вампири в Стейтън Айлънд.

Territory

Netflix - 24 октомври

Ако сте се затъжили за сериали от типа на Yellowstone, то този сериал е точно за вас. Поредицата ни среща със семейство Лоусън, които притежават най-голямата станция за добитък в света. Всичко се променя, когато бащата умира и не е ясно кой ще наследи богатството му. Започва ожесточена борба между поколенията, която да определи кой ще спечели.

Before

AppleTV+ - 25 октомври

В 10 епизода ще проследим историята на детският психиатър Илай (в ролята е Били Кристъл), който е разтърсен от загубата на своята съпруга Лин. Той се залавя със случая на проблемно момче, което изглежда има призрачна връзка с миналото на Илай.

Hellbound, сезон 2

Netflix - 25 октомври

Любимият на мнозина хорър сериал Hellbound се завръща с нов сезон. Отново ще станем свидетели на хаотичните последици от събитията в сезон 1, когато свръхестествени същества се появиха, за да сеят разруха на Земята.

"Някой някъде", сезон 3

MAX - 28 октомври

Сам (Евърет) е родом от щата Канзас и ѝ е трудно да се впише в родното си градче. Вече на 53, тя вижда как в живота на всички около нея се случват монументални промени и може би точно това ще ѝ даде нужната мотивация, за да инвестира най-после в себе си. Джоуел (Джеф Хилър) и Брад (Тим Багли) правят решителната крачка да заживеят заедно, Фред (Мъри Хил) започва да води по-здравословен начин на живот, а наскоро разведената Триша (Мери Катрин Гарисън) тръгва по срещи и поема професионални предизвикателства.

Hysteria!

SkyShowtime - 28 октомври

Когато популярен куотърбек от университетски отбор изчезва по време на "Сатанинската паника" в края на 80-те години на 20-и век, не много успешен гимназиален рок състав осъзнава, че може да се възползва от неочаквания интерес на жителите на града към окултното, като си изгради репутация на сатанинска метъл банда, до момента, в който смразяваща поредица от убийства, отвличания и сигнали за "свръхестествени събития" слагат началото на "лов на вещици", който води директно до тях.

Wizards Beyond Waverly Place

Disney+ - 31 октомври

Поредният сериал, в който с кеф научаваме, че ще видим Селена Гомес. Поредицата проследява историята на вече порасналия Джъстин Русо, който е избрал да води нормален живот със семейството си. Неговата сестра (Селена Гомес) го моли за помощ за своя приятел Били. Тогава Джъстин разбира, че трябва да се върне обратно към магическите си умения и да стане учител на малката магьосница.

X