"Истинските супергерои" на Бианка Илич с първи трейлър

Документалният филм дебютира в Мах на 19 октомври - Международния ден за борба с рака на гърдата.

Ася Иванова
Ася Иванова 15 октомври 2024

Фотография: Bianca Ilich, No Blink Pictures

Трейлърът на документалния филм на Бианка Илич - "Истинските супергерои", е вече факт. Премиерата на лентата ще бъде на 19 октомври, Международният ден за борба с рака на гърдата, в стрийминг платформата Max. 

"Снимките на "Истинските супергерои" бяха невероятно приключение — пълно с изпитания, но и с моменти на дълбока вяра и надежда. Имаше дни, когато болката ме пречупваше, когато плачех и си мислех, че не мога повече. Но точно в тези моменти нещо вътре в мен ми казваше, че трябва да продължа. За да дам пример. За да оставя нещо след себе си. И точно когато отчаянието беше най-силно, се появи светлината, която чаках. No Blink Pictures и Max бяха тази светлина. Те ми дадоха вяра, че това, което правим, има смисъл. Че със силата на изкуството можем да направим света по-добро място. Тези два невероятни екипа от хора с огромни сърца ми помогнаха да превърна мечтата си в реалност. И точно тази история разказваме в 60 минути. История, която се надявам, че ще те докосне и ще ти даде сили да вярваш, че можеш," споделя Бианка Илич, която е продуцент, режисьор и сценарист на филма.

Филм на Бианка Илич - истинските супергерои

"Истинските супергерои" е личен емоционален разказ от първо лице за силата на човешката воля. Историята потапя зрителя в света на пациенти от различни националности, професии, възраст - свят напълно преобърнат, но не и сломен, от диагнозата "рак". Зрителят ще надникне и съпреживее техните емоционални, психически и физически състояния. И ще види вярата и надеждата в сърцето, борбеността, силата и смелостта за превъзмогване на трудностите.

"Бианка дойде при нас преди няколко години, търсейки партньор за реализиране на филма си. Още от първия момент се влюбихме в енергията й - завладяваща и вдъхновяваща. От този момент бяхме убедени в смисъла за създаването на този филм, в умението на Бианка да вдъхнови, докосне и мотивира хора с подобна диагноза - да продължат пътя, да не се отказват от живота. Да даде сили и на техните семейства и близки, които трябва да са опора и стълб по пътя. Защото ние сме убедени, че изкуството може да спасява, защото сме го виждали през наши филми с кауза, защото го видяхме и на специалните прожекции на "Истинските супергерои", защото го чухме като благодарност към Бианка! Вълнуваме се за премиерата в Mах в България, защото зрителите заслужават този филм! Защото почти всеки от нас има познат с тежка диагноза," казва от своя страна екипът на No Blink Pictures.

Филм на Бианка Илич - истинските супергерои

Филмът успява да бъде реализиран благодарение на вярата и желанието на всички тези хора които са в секцията специални благодарности. Всички те даряват символична сума пари за 36-тия рожден ден на Бианка. Парите биват използвани за продължение на снимачния процес. Огромна роля играе лекуващият екип на Бианка в Ню Йорк, едни от най-големите ракови организации в САЩ и най-добрите болници в Ню Йорк. Продуцентският екип включва още Александър Алексиев и Николай Стоичков (No Blink Pictures), Иво Стайнов и Малена Георгиева. Велиана Кашева е съсценарист и режисьор по монтажа. Оператори са Иво Стайнов, Ники Николов, Сам Силен, Чарли Жиров. Звукът е дело на Боян Дечев.

Бианка Илич идва специално от Ню Йорк в България за стрийминг премиерата на филма "Истинските супергерои" в платформата Max. На 19 октомври, Международният ден за борба с рака на гърдата, от 12 ч. в Централни хали тя ще вземе участие в събитието "КОД: Превенция – Сега е време, за да имаш време", което събира лекари от различни здравни специалности, за да споделят ключова информация за предотвратяване късното диагностициране на рака на гърдата и да помогне на пациентите по пътя на тяхното излекуване. Бианка ще разкаже за своя път към победата над рака и за вярата и надеждата в сърцето, борбеността, силата и смелостта за превъзмогване на трудностите.

Гледайте вдъхновяващото послание на Бианка в "Истинските супергерои" от 19 октомври, Международният ден за борба с рака на гърдата, в онлайн стрийминг платформата Max.

Последвайте страниците на "Истинските супергерои" във Facebook и Instagram.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA