Първи кадри от снимачната площадка на "Peaky Blinders"

Килиън Мърфи отново е в ролята на Томас Шелби.

Ася Иванова 24 октомври 2024

Фотография: Profimedia

Гангстерът Томас Шелби отново снове по улиците на Бирмингам - част от снимачния процес на хитовия франчайз на BBC Peaky Blinders.

Носителят на "Оскар" Килиън Мърфи повтаря знаменитата си роля на известния бандит в сагата, която тази година ще се превърне в пълнометражен филм. Действието ще се развива в навечерието на Втората световна война, а вече са налице и първите моменти от снимачния процес. На кадрите можем да видим 48-годишния ирландски актьор да пристига на кон в спираща дъха сцена, в която той изглежда страховито - с кръв, стичаща се по лицето му. Е, не можем да направим нищо, освен да очакваме с нетърпение крайния резултат.

Режисьор на филма е Том Харпър, който ръководи и епизодите на сериала, а сценарият е дело на Стивън Найт - създателят на Peaky Blinders. Историята на сагата започва през 1919 г., малко след края на Първата световна война и в последните два сезона преминава през годините от 1925 г. до 1933 г. През 2021 г., когато беше обявено, че шестият сезон на сериала ще бъде последен, Найт намекна за филм, като каза, че "историята ще продължи в друга форма".

 

X