Изабела Мерсед се включва в "The Last of Us: Последните оцелели"

Снимките започват през пролетта, а премиерата е предвидена за 2025 г.

Ася Иванова 12 януари 2024

Фотография: Profimedia; HBO Max

Екипът на "The Last of Us: Последните оцелели" продължава да подрежда ключовите си играчи за втори сезон. Изабела Мерсед е поредната звезда, която влиза в хитовия сериал на HBO Max.

Тя е избрана да изиграе ролята на Дина в предстоящия сезон на всепризнатата постапокалиптична драма. Нейната героиня е описана като "свободен дух, чиято преданост към Ели ще бъде изпитана от бруталността на света, който обитават". "Дина е мила, брилянтна, дива, забавна, съвестна, опасна и привлекателна", разкриват създателите на сериала и изпълнителните продуценти Крейг Мейзин и Нийл Дракман в официално изявление. "Можете да сте във вечно търсене на актьор, който без усилие въплъщава всички тези неща, или можете да откриете Изабела Мърсед веднага. Не можем да бъдем по-горди, че тя се присъедини към семейството ни."

Новината за участието на Мерсед идва малко след като стана ясно, че Кейтлин Девър също ще се присъедини към втория сезон на "The Last of Us: Последните оцелели" на HBO. Девър е избрана за ролята на Аби - опитен войник, чието черно-бяло виждане за света е поставено под въпрос, докато тя се стреми да си отмъсти за смъртта на хората, които е обичала.

Мерсед и Девър се присъединяват към главните актьори на сериала Педро Паскал, който изпълнява ролята на Джоел, и Бела Рамзи, която влиза в ролята на Ели.

"The Last of Us: Последните оцелели" се развива две десетилетия след разпадането на модерната цивилизация. Джоел, закоравял оцелял, е натоварен с мисията да изведе тайно Ели, 14-годишно момиче, от рестриктивната карантинна зона. Това, което започва като на пръв поглед проста задача, бързо се превръща в мъчително и емоционално разтърсващо пътешествие, докато те се движат из опасния пейзаж на Съединените щати и разчитат един на друг за оцеляването си.

Очаква се вторият сезон на "The Last of Us: Последните оцелели" да започне да се снима през пролетта и да се завърне в ефира на HBO през 2025 г.

X