Летни импровизации – фокача на тиган

Чао, рагаци, отново сме на вълна Италия и този път ви предлагаме бърза рецепта за любимата на много от нас фокача. Тази рецепта е бърза и лесна, не се нуждаете от фурна, а само от оребрен тиган, за да изпечете тестото.

За тестото са необходими: 400 г. брашно, 220 мл. вода на стайна температура, 2 супени лъжици зехтин, 1 пакетче суха мая, 1 чаена лъжичка сол. Омесвате меко тесто и накъсвате парчета от него, както е показано във видеото. Всяко парче се раздърпва и разстила в нагорещения оребрен тиган, пече се от двете страни до готовност.

Отгоре може да гарнирате фокачата по ваш вкус и с всякакви продукти – доматена салца, пресни резени домати, риба тон, нарязани на тънки ивици колбаси, сурови или задушени зеленчуци. Не забравяйте да поръсите със зехтин, да посолите леко и да добавите отгоре пресни листа босилек. Лесно, вкусно и подходящо за всякакви поводи – бърза вечеря с приятели, мързелив обяд през уикенда, парти на верандата. Добър апетит!

X