Гордън Рамзи е не само първият шотландец със звезда "Мишлен", но и истински готвач от световен клас. Рецептите му често са нетрадиционни, интересни и такива, които по-скоро бихме хапвали в ресторант, отколкото приготвили вкъщи, но все пак заслужават нужното внимание. Тъй като уикендът е перфектният повод да ъпдейтнем кулинарните си умения, споделяме с вас 7 експертни съвета за това как да улесните пребиваването си в кухнята... лично от шеф Рамзи!
1. За да извлечете повече сок от лимоните си, търкаляйте ги на плота за около минута, преди да ги изстискате.
2. Когато режете чесън, добавете щипка сол върху дъската, за да го направите по-лесно.
3. Добавете лъжица кисело мляко към бърканите си яйца, за да ги охладите бързо и да им попречите да се пресготвят.
4. Сложете сиренето във фризера за 10 минути, преди да го настържете.
5. Най-лесният начин да обелите киви е като го разрежете в средата и извадите вътрешността с помощта на лъжица.
6. Най-лесният начин да обелите лук или чесън е като го сложите между две купи и раздвижите силно.
7. Оставете месото ви да достигне стайна температура преди готвене. Независимо дали го пържите или печете на скара, стайната температура позволява на месото да се сготви по-равномерно.
Страхотно, нали? Готвачът сподели и авторско видео в официалния си YouTube канал, където ни показва две изключително лесни и бързи рецепти - точно такива, каквито бихме приготвили вкъщи с голямо удоволствие и любов.