Миете ли правилно зеленчуците си?
Най-добрият начин за измиване на зеленчуците, особено говорим за марули и други подобни, е да напълните купа с вода и да ги потопите вътре. След това трябва внимателно да ги почистите докато са под водата. Изчакайте мръсотията да се утаи и изсипете водата. Повторете отново, за да сте сигурни, че ядете чисти продукти.
Експериментирайте с крутоните
Печени ядки? ДА!
Сигурни сме, че и вие имате в домовете си запаси от сурови ядки. Предлагаме ви обаче да ги изпечете сами и да ги добавите към салатата си. Пробвайте да ги напръскате леко с вода и след това да им добавите сол. Разбъркайте ги добре и ги сложете във фурната.
Орехите печете за 7 минути / Кашуто за 15 минути/ Лешниците за 17 минути
Бухнала салата?
О, да, какво по-хубаво от свежи зелени листа, които изпълват чинията? Често правим грешката да овкусяваме зелените салати предварително, но по този начин формата им се разваля, а крехкостта на листата им направо изчезва. Най-добрият начин е да сервирате накъсаните листа в средата на чинията и след това да подредите всичко останало. Така презентацията ви ще напомня такава в ресторант.
Искате ли да приготвяте салати като в любимите си ресторанти? А да ги презентирате красиво? Тази задача не е толкова трудна и с няколко прости трика ще постигнете завидни резултати.
Ще се изненадате колко ще се промени вкусът на салатата ви ако използвате спрей-бутилки за зехтина и балсамикото или ако сервирате салатата си в плоска чиния.
Ето ги нашите любими трикове за приготвяне на вкусна салата. Опитайте ги!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ