
Кулинарията последните седмици взима връх във всеки дом. В дните в които прекарвахме все повече време вкъщи, придобихме нови супер сили в кухнята и желание да зарадваме семейството си с нещо различно и вкусно всеки ден. И все пак, закуските се оказват особено трудни за повечето от нас, тъй като отнемат време и изискват креативност всеки ден.
Затова днес, с помощта на Ирина Тенчева, ти даваме идея за една закуска, която може да бъде различна всеки ден – сладка или солена, в зависимост от вкуса и желанието ти. Ще ти покажем нейния опит (и то доста успешен, ако смеем да твърдим) за…гофрети! Ако нямаш гофретник, имаш два варианта – да послушаш Джейми Оливър и да пробваш в най-обикновен оребрен тиган или да направиш като Ирина и да вземеш дори и най-бюджетния гофретник от близкия супермаркет или магазин за техника. От видеото става ясно, че върши чудесна работа.

Освен че гофретите са супер лесни за приготвяне, дори от начинаещи, те са перфектна основа за богата и разнообразна закуска. Ето няколко идеи от нас и от Ирина:
Плодове и сладолед – за слънчевите дни, в които искате нещо сладко, свежо и много вкусно.
Бекон и кленов сироп (с мед става прекрасно също) – за любителите на традиционната солено-сладка американска комбинация.
С крема сирене, сушени домати и свежи подправки – за феновете на солените и хранителни закуски.
Изгледайте цялата рецепта и очарователната Ирина Тенчева в това видео, като не забравяте да сложите слушалки.
А ето и самата рецепта.
Необходими продукти: 2 яйца / 300 мл. прясно мляко / 230 гр. брашно / 50 мл. разтопено масло / 50 мл. олио / ½ ч.л. сол/ 1 ½ ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне: Смесете всички продукти до получаване на хомогенна смес.
Оставете сместа да почине 20 минути.
Изпечете в гофретник или на оребрен тиган, като внимавате да не сипвате твърде много, за да не прелее.
Сервирайте с...въображение. ЦЯЛАТА РЕЦЕПТА И НЕЙНОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ ЩЕ ОТКРИЕТЕ ВЪВ ВИДЕОТО ПО-ГОРЕ.