В кухнята с GRAZIA: Шоколадов тарт със солен карамел

Многопластов десерт, който си заслужава всяка една хапка и минута от приготвянето му!

Ще ви разберем, ако заради топлото време избягвате тежките десерти. Няма как да ви разберем обаче, ако откажете това невероятно вкусно изкушение...

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

За хрупкавия блат: 1 1/2 ч.ч. натрошени бисквити / 1/2 ч.ч. кокосови стърготини / 6 с.л. разтопено масло 

За карамеления пласт: Амии... карамел

За шоколадовия слой: 2 пакетчета шоколадов крем на прах, без варене / необходимото количество студено прясно мляко

За пласта със сирена: 1/2 с.л. пудра захар / 2 ч.ч. заквасена сметана / 125 гр. крема сирене

За топинга: 100 гр. разтопен млечен шоколад и допълнително количество карамел (по желание). 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Смесете съставките за блата и поставете в предварителто загрята на 180° фурна. Печете около 10-12 минути, след това оставете да изстине.  

2. Изсипете карамела върху охладения блат и разпределете равномерно.

3. След това разбъркайте съставките за шоколадовия пласт и за този със сирена, докато се получи кремообразна смес. Поставете блатовете един върху друг и оставете да се охлади за поне 3-4 часа.

4. Извадете от хладилника и точно преди сервиране украсете с разтопения млечен шоколад и добавете още кокос и карамел, ако смятате, че не е достатъчно. Сервирайте с вкусен коктейл!

ОЩЕ СВЕЖИ ИДЕИ:

X