Не е най-здравословният избор, който можете да направите, но пък вкусът ще ви докаже, че си заслужава! Повярвайте ни, така е.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 кг италиански колбас / 700 гр говежда кайма / 1/2 чаша ситно нарязан лук / 2 скилидки чесън / 500 мл доматено пюре / 1/2 чаша вода / сушени листа от босилек / 2 ч.л. сол / 2 ч.л. черен пипер / 500 г рикота / 1 яйце / 740 г моцарела / настърган пармезан
Разбира се, ще са ви необходими и кори за лазаня. Ако нямате нужното време (или нерви) да ги приготвите, изберете готови.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. В предварително загрят тиган запържете колбаса, каймата, лука и чесъна, докато получат приятен загар. След това добавете доматеното пюре или пресни домати и подправете с босилек, сол, черен пипер и копър по желание. Покрийте с капак и оставете за около час, като разбърквате от време на време.
2. В отделна купа смесете рикотата с яйцето и пригответе корите в достатъчно широка тава.
3. Подреждането на лазанята се случва така - 6 кори, сосът с месата, резени моцарела, сместа с рикотата. Най-отгоре се поръсва допълнително с пармезан.
4. Покрийте с фолио и печете за около 25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. След това махнете фолиото и печете още 25 минути, за да гарантирате приятен загар на вашата лазаня, която ще е още по-хубава в компанията на чаша бяло вино!
ОЩЕ СВЕЖИ ИДЕИ:
Фотография: Profimedia, unsplash.com.