Кулинарно изкушение: Банофи пай с фъстъчено масло

Съжаляваме, ако новогодишното ви обещание е било да се откажете от сладкото.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 16 януари 2021

Не искаме да проваляме пътя ви към перфектната фигура, но този десерт ще ви осигури доста перфектни мигове през целия уикенд. Доверете ни се!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

300 г бисквити • 50 г натрошени орехи 70 г масло 

 4 узрели банана 4 с.л. кафява захар  сок от 1 лайм

• 400 г карамел 80 г бананов чипс

150 г фъстъчено масло  100 г пудра захар  350 мл. сладка сметана

48

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Натрошете бисквитете и ги смесете с орехите и маслото. Разточете като блат и охладете за поне 10 минути. 

2. Намачкайте бананите в съд за печене, добавете сока от лайм и разпръснете кафявата захар равномерно. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15-20 минути или докато захарта се карамелизира.

3. Разтопете карамела в голяма тенджера, бъркайте за няколко минути, докато се сгъсти и прибавете натрошения бананов чипс. Разпределете сместа върху банановия слой и ги разположете върху блата, след което оставете за поне 4 часа в хладилника.

4. Разбийте маслото с пудрата захар и 150 мл. от сладката сметана. Добавете върху вече готовия пай и покрийте с останалата сметана. Може да финализирате с шоколадови парченца и още бананов чипс. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA