Тоскански гъби с масло и подправки

Слагаме край на всички дилеми по отношение на предястията.

Димитър Андонов 20 февруари 2021

Знаете, че повечето италиански рецепти понякога са "твърде много", но при тези гъби резултатът е толкова зашеметяващ, че никога не бихте си го помислили.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

3 с.л. масло 1 с.л. чесън по 1 ч.л. майоран, риган и босилек 900 г гъби 1/4 ч.ч. бяло вино 200 мл. готварска сметана

125 г крема сирене  1 с.л. доматено пюре 1/2 ч.ч. пресен спанак 1/4 ч.ч. пармезан 1/4 ч.л. сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

1. Разтопете маслото и добавете чесъна, заедно с останалите подправки. Разбъркайте за около 2 минути.

2. Добавете целите гъби и виното, разбъркайте и покрийте с капак за 5 минути.

3. След това бъркайте непрекъснато в рамките на 2 минути, докато виното не започне да се редуцира.

4. Добавете крема сиренето и доматеното пюре, и разбърквайте с умерено темпо.

5. Прибавете сметаната и гответе до сгъстяване (около 3 минути).

6. Свалете от котлона, гарнирайте със спанак, пармезан и сол и изчакайте 5 минути преди сервиране. Вкусът е просто УАУ!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

X